The MUMMY
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Cinekid festival opent jubileumeditie met Uilenbal

14 juni 2016

In de herfstvakantie barst op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam en in dertig steden in het land het Cinekid festival weer los. Het festival is het grootste film-, tv- en nieuwe mediaspektakel in Europa voor de jeugd. En het is dit jaar dubbel feest want Cinekid wordt dertig! En de dertigste editie opent met Simone van Dusseldorp's Uilenbal.

Tijdens het twee weken durende festival zien en ontdekken meer dan 60.000 kinderen en hun ouders bijzondere jeugdfilms, -documentaires en - televisie. Uiteraard is er ook weer veel te beleven en te doen in het MediaLab: een unieke digitale en interactieve speel- en leertuin voor de jeugd tussen 4 en 14 jaar.

De dertigste editie wordt zoals gezegd op woensdag 12 oktober feestelijk geopend met de nieuwe film van Simone van Dusseldorp Uilenbal. De film beleeft die dag de wereldpremière. De hoofdrol wordt vertolkt door het jonge talent Hiba Ghafry die tevens het gezicht is van Cinekid 2016. Naast Hiba bestaat de cast onder andere uit Mathieu Hinzen ( Bloed, zweet & tranen), Mimoun Oaïssa ( Shouf Shouf Habibi, De marathon ) en Birgit Schuurman ( Pijnstillers, Rokjesdag). Uilenbal is een productie van Lemming Film en wordt uitgebracht door Just Film Distribution.

Het volledige programma wordt 29 september bekendgemaakt op www.cinekid.nl

 


still uit Uilenbal

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
CE2017-240x180-Banner-Ad copy
35576.CC_Banner_Carma_tbv_Holland_film_nieuws_240x180px_v2
Banner_GirlsNightOut_240x180
Banner Cinejobs 240x180px
XX_COCO_BANNER(240x180)
Banner_VerschrikkelijkeIkke3_240x180
XX_HITMAN'S-BODYGUARD_BANNER(240x180)