The MUMMY
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Mooie opsteker Hannah Hoekstra

08 september 2016

Actrice Hannah Hoekstra heeft op weg naar een mogelijk Gouden Kalf voor haar hoofdrol in De helleveeg een duwtje in de rug gekregen. Op het World Film Festival van Montreal werd ze bekroond met de prijs voor beste actrice.

De helleveeg was onder de internationale titel The Fury geselecteerd voor de competitie in Montreal. Hoekstra was zelf niet aanwezig zodat haar regisseur André van Duren de prijs in ontvangst nam. Hij maakte de film als groot bewonderaar van het gelijknamige boek van A.F.Th. van der Heijden over een Brabantse familie en de rol daarin van de maniakale tante Tiny.

De prijs maakt Hoekstra een serieuze kanshebber op een Gouden Kalf op het aanstaande NFF, 30 september. Ze neemt het in de categorie beste vrouwelijke hoofdrol op tegen Rifka Lodeizen (Publieke werken), Anniek Pheifer (De grote Zwaen), Thekla Reuten (Schone handen) en Maartje Remmers (Stop Acting Now). De helleveeg is sowieso goed vertegenwoordigd met zes nominaties, waarvan vijf voor vertolkingen.

Een bekroning zou Hoekstra haar tweede Kalf opleveren, na Hemel in 2012.

 

Hannah Hoekstra in De helleveeg / Entertainment One Benelux

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner Cinejobs 240x180px
35576.CC_Banner_Carma_tbv_Holland_film_nieuws_240x180px_v2
XX_COCO_BANNER(240x180)
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
LOGAN LUCKY_HFN_240x180px_v1
Banner-Verschrikkelijke Ikke 3
Banner_GirlsNightOut_240x180
XX_HITMAN'S-BODYGUARD_BANNER(240x180)