The MUMMY

Nieuws - Cast

 • Cast Sanne Veldhoven
  Cast 08 juni 2017 - Mark van den Tempel

  Sanne Veldhoven versterkt DFW

  Met ingang van 6 juni is Sanne Veldhoven aangetreden als nieuwe kracht bij Dutch FilmWorks. Ze zal daar samen met Jeffrey Prenger verantwoordelijk zijn voor de afdeling Marketing & Joint Promotions.

  Lees verder
 • cast Karel Dibbets 2
  Cast 06 juni 2017 - Mark van den Tempel

  Karel Dibbets (1947-2017) ontsloot bioscoopgeschiedenis

  Op 28 mei is op 70-jarige leeftijd filmhistoricus Karel Dibbets overleden. Hij was al geruime tijd ziek. Dibbets was een autoriteit op het gebied van de Nederlandse filmgeschiedenis, in het bijzonder die van voor 1940. Zo bracht hij nauwkeurig de komst van de geluidsfilm naar Nederland in kaart. Zijn grootste prestatie was het opzetten en coördineren van de website Cinema Context die de vroege Nederlandse filmcultuur ontsluit. 

  Lees verder
 • cast Wilco Wolfers 2
  Cast 01 juni 2017 - Jeroen Huijsdens

  Jan Kouwenhoven weg bij eONE, Wilco Wolfers nieuwe CEO

  Wilco Wolfers mag zich de nieuwe managing director van filmdistributeur Entertainment One Benelux noemen. Vanaf vandaag neemt hij ook statutair de leiding over van Jan Kouwenhoven die met pensioen gaat.

  Lees verder
 • Cast Houlgatte
  Cast 31 mei 2017 - Jeroen Huijsdens

  Laura Houlgatte Abbott nieuwe CEO UNIC

  UNIC heeft een nieuwe CEO. De Europese belangenorganisatie voor bioscoopexploitanten heeft Laura Houlgatte Abbott aangesteld als de nieuwe leidinggevende.

  Lees verder
 • Cast Arjen Davidse
  Cast 31 mei 2017 - Nanneke Koning

  Nieuwe directeur voor nieuw cultuurbedrijf GIGANT

  Met ingang van 1 juli 2017 is Arjen Davidse de nieuwe directeur van GIGANT, markant in cultuur in Apeldoorn. Het nieuwe cultuurbedrijf ontstond uit de fusie tussen Markant (centrum voor kunsteducatie) en Gigant (poppodium en filmhuis) in Apeldoorn.

  Lees verder
 • Cast René van Nie
  Cast 28 mei 2017 - Nanneke Koning

  Regisseur René van Nie overleden

  De Nederlandse filmregisseur René van Nie is vorige week dinsdag op 78-jarige leeftijd overleden op Aruba. Vooral in de periode 1974-1982 maakte hij naam met films als De vijf van de vierdaagse, Kind van de zon en Een stille liefde.

  Lees verder
 • Cast Wolfensberger
  Cast 23 mei 2017 - Mark van den Tempel

  Topvrouw TMG wordt directeur-generaal Cultuur en Media

  Barbera Wolfensberger is op voordracht van minister Plasterk benoemd tot de nieuwe directeur-generaal Cultuur en Media bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Ze volgt Marjan Hammersma op, die de functie vanaf 2012 vervulde.

   

  Lees verder