The MUMMY
NIEUWS - In productie

Crowdfunding gestart voor Nederlandse quidditch doc

15 juni 2015

Het is dat het vandaag niet 1 april is, anders hadden we het ook niet geloofd. Maar de eerste Nederlandse documentaire over quidditch is in de maak.

Zoals elke Harry Potter-fan weet, is quidditch een balsport die je speelt met vier ballen, twee teams en een stel vliegende bezems. Die laatste eis zal zijn losgelaten voor de aanstaande European Quidditch Cup in Italië, een evenement waarin teams de door J.K. Rawling verzonnen magische sport zo goed mogelijk na proberen te bootsen.

In Off Broom volgen documentairemakers Jerona van der Gevel en Roald Zom de Nederlandse deelnemer Rein Anspach. Rein is een jonge transgender die in de quidditch community de acceptatie vindt die nog wel eens in het dagelijks leven ontbreekt. Volgens beide makers worstelen veel quidditch-spelers met anders-zijn, wat deze gemeenschap extra interessant maakt voor een documentaire. Van der Gevel: ‘Voor ons is deze film een kans om de kijkers een intieme blik te bieden op deze hechte community die van buitenaf soms als vreemd wordt beschouwd.’

De crowdfundingcampagne voor Off Broom staat op IndieGogo.

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Banner-Verschrikkelijke Ikke 3
Banner_GirlsNightOut_240x180
Banner Cinejobs 240x180px
XX_HITMAN'S-BODYGUARD_BANNER(240x180)
35576.CC_Banner_Carma_tbv_Holland_film_nieuws_240x180px_v2
XX_COCO_BANNER(240x180)
LOGAN LUCKY_HFN_240x180px_v1
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2