The MUMMY

Nieuws - Pick ‘n’ mix

 • PickMix Ketelhuis Gouden Kalf
  Pick ‘n’ mix 21 juni 2017 - Nanneke Koning

  Veertig Gouden Kalf-kanshebbers te zien in Ketelhuis

  Ter gelegenheid van de Gouden Kalf-competitie van dit jaar vertoont filmtheater Het Ketelhuis in Amsterdam veertig speelfilms en documentaires die kans maken op een nominatie. Opvallende extra: na de vertoningen komen gasten uit verschillende filmdisciplines vertellen over hun bijdragen aan de vertoonde productie.

  Lees verder
 • PickMix 2001 A Sapce Odyssey
  Pick ‘n’ mix 18 juni 2017 - Nanneke Koning

  2001: A Space Odyssey op 70mm in EYE

  Vanaf 1 juli vertoont EYE een gloednieuwe 70mm-kopie mét DTS-geluid van 2001: A Space Odyssey. Volgend jaar ie ‘ie vijftig jaar oud, maar Stanley Kubricks beklemmende toekomstvisie is relevanter dan ooit. De gerestaureerde scifi-klassieker wordt de hele zomer gedraaid.

  Lees verder
 • PICK N MIX EUROPEES HOF
  Pick ‘n’ mix 14 juni 2017 - Alice Scheiuit

  Europees Hof: The Pirate Bay handelt onrechtmatig

  Het doorverwijzen naar illegale bestanden zoals sites als The Pirate Bay doen, moet worden beschouwd als een inbreuk op het auteursrecht. Dat heeft het Europese Hof van Justitie vandaag bepaald in de zaak BREIN versus Ziggo/The Pirate. De uitspraak is een overwinning voor BREIN: voor de auteursrechtenorganisatie komt nu het langverwachte precedent om tussenpersonen die doorlinken naar illegale content juridisch aan te pakken, binnen handbereik. Een blokkade van The Pirate Bay lijkt daarmee slechts een kwestie van tijd.

   

  Lees verder
 • Cover Valerian
  Pick ‘n’ mix 13 juni 2017 - Riet Zegers

  Aanstaande donderdag de nieuwe HFN

  Aan de vooravond van CineEurope 2017 verschijnt aanstaande donderdag de nieuwe HFN. Extra aandacht voor de beurs in deze editie. En er is meer...

  Lees verder
 • PickMix Palm Adele
  Pick ‘n’ mix 11 juni 2017 - Nanneke Koning

  Gouden Palm te koop

  Regisseur Abdel Kechiche heeft geen geld meer om zijn nieuwe film te voltooien. En dus nam hij een drastische maatregel: hij biedt de Palm die hij ontving voor La vie d'Adèle te koop aan.

  Lees verder
 • columnthomasfransman-600x2491
  Pick ‘n’ mix 30 mei 2017 - Thomas Fransman

  Column Thomas Fransman: Cannes

  Het zit erop. Kapot maar voldaan schrijf ik deze column in het vliegtuig op weg naar huis. Bij wijze van verslag na mijn eerste keer als programmeur.

  Lees verder
 • PickMix Biothlon 2017
  Pick ‘n’ mix 30 mei 2017 - Nanneke Koning

  Tweede Biothlon voor het goede doel

  Wegens succes geprolongeerd: de Biothlon. Het sportevenement waarvan de opbrengst ten goede komt aan Bio Vakantieoord vindt dit jaar plaats op 10 juni 2017. Deelnemers van Vue en Pathé hebben zich reeds in groten getale aangemeld. Dus kom op Kinepolis!

  Lees verder