The MUMMY
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Minecraft in meer bioscopen

17 mei 2017

Het gamen in bioscopen wordt steeds normaler. Na een succesvolle try-out in Arnhem vorig jaar introduceert gameontwikkelaar Gamestad nu Minecraft in twee andere bioscopen, Schagen en Hoofddorp.

Het gamen in bioscopen is over komen waaien uit Amerika en Japan, waar game-evenementen duizenden bezoekers trekken. Gamestad organiseerde oktober vorig jaar als eerste in Nederland een Minecraft-gamedag in bioscoop Rembrandt in Arnhem. Minecraft is een van ’s werelds populairste zgn. openwereldspellen, ook wel sandbox game genoemd.

‘Je speelt mee in je eigen film.’ verklaart Raoul van Heese het international succes van het gamen in bioscopen. Van Heese is één van de oprichters van de startup Gamestad, waar ook Buienradar-oprichter Edwin Rijkaart in zit. Het bedrijf geeft workshops en ontwikkelt zelf ook games. ‘Gamers willen elkaar in het echt ontmoeten. Ze ontmoeten elkaar nu alleen virtueel op een Minecraft-server. In de bioscoop zien ze elkaar ook in het echt.’

Op zondag 21 en 28 mei wordt Minecraft gespeeld bij de NH bioscopen Cinemeerse in Hoofdorp en Cinemagnus in Schagen. Bij Gamestad kijken ze al verder: een heuse Bioscoop Battle zit in de planning. Van Heese: ‘In een Battle wordt Minecraft in meerdere bioscopen tegelijkertijd gespeeld en strijden steden virtueel tegen elkaar. De Amsterdam Angels tegen de Rotterdam Radicals, om maar een voorbeeld te noemen.’

De Battle moet een opmaat zijn naar een landelijke Minecraft in de Bioscoop Competition. Gamestad is inmiddels gestart met de selectie van deelnemende bioscopen.

Doing Battle: gamer in actie met Minecraft / Gamestad

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner Cinejobs 240x180px
CE2017-240x180-Banner-Ad copy
35576.CC_Banner_Carma_tbv_Holland_film_nieuws_240x180px_v2
XX_COCO_BANNER(240x180)
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
Banner_GirlsNightOut_240x180
Banner_VerschrikkelijkeIkke3_240x180
XX_HITMAN'S-BODYGUARD_BANNER(240x180)