The MUMMY

Nieuws - Techniek

 • techniek 4DX
  Techniek 30 mei 2017 - Jeroen Huijsdens

  Pathé investeert in IMAX, Dolby Cinema én 4DX

  De positie van marktleider doet Pathé niet bepaald lui achteroverleunen. Het bedrijf investeert in maar liefst drie formats: IMAX, Dolby Cinema en 4DX. Het wil het publiek duidelijk maken dat niks kan tippen aan de bioscoopbeleving. Daarnaast wil het de concurrentie laten zien dat Pathé zich niet zomaar uit het veld laat slaan.

  Lees verder
 • Techniek DolbyCinemaentree
  Techniek 29 mei 2017 - Jeroen Huijsdens

  Pathé pakt uit met IMAX, Dolby Cinema én 4DX

  Pathé krijgt er in Nederland niet alleen een nieuwe IMAX-zaal bij, het bedrijf gaat ook investeren in maar liefst drie Dolby Cinema-zalen. Daarnaast introduceert het bedrijf 4DX in Nederland. Dat is het resultaat van overeenkomsten die Pathé sloot met IMAX, Dolby en 4DX tijdens het filmfestival van Cannes.

  Lees verder
 • techniek Samsung-Cinema-LED_Screen_KV
  Techniek 16 mei 2017 - Jeroen Huijsdens

  Samsungs LED slaagt voor DCI-test

  De nieuwe LED-schermen van Samsung die zijn bedoeld voor bioscoopzalen zijn geslaagd voor de DCI-test. Daarmee is een hele belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van wat misschien wel het bioscoopscherm van de toekomst gaat worden.

  Lees verder
 • techniek hologramtechniek Star Wars Episode IV A New Hope © Lucas Film Disney
  Techniek 02 mei 2017 - Jeroen Huijsdens

  Het nieuwe 3D heet hologramprojectie

  De bioscoopsector is het wel gewend dat de technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen. Maar iedereen die dacht dat het na laser op het projectiefront wel even rustig zou blijven komt bedrogen uit. Tijdens CinemaCon werd al getoond hoe led-panelen filmvertoning in de toekomst kunnen gaan bepalen en bij de afgelopen NAB Show werd daarnaast alweer druk gespeculeerd over hologrammen.

  Lees verder
 • Techniek download
  Techniek 05 april 2017 - Mark van den Tempel

  Infrarood-wifi zal dataverkeer revolutioneren

  Het klinkt als sciencefiction, maar kan binnen enkele jaren een feit zijn: grote hoeveelheden data in seconden downloaden. Met wifi via infraroodstraling kan dataverkeer gerevolutioneerd worden. Daar zal de kwestie van auteursrechtbescherming zeker in meegenomen dienen te worden.

  Lees verder
 • Techniek Jetreel
  Techniek 30 maart 2017 - Mark van den Tempel

  Wordt LED de toekomst van het bioscoopscherm?

  Is het begin van het einde van de filmprojector ingeluid? Op CinemaCon in Las Vegas presenteerde meerdere ontwikkelaars alternatieven voor filmprojectie.

  Lees verder
 • techniek 4DX 2
  Techniek 23 maart 2017 - Jeroen Huijsdens

  Complete 4D-ervaring wint aan populariteit

  De bioscoopstoel die meebeweegt met de film kenden we al, en de complete 4D-ervaring was ook al te vinden op het Europese continent, onder meer in Zwitserland. Maar het Zuid-Koreaanse 4DX heeft deze maand nu ook zalen opgeleverd in Noorwegen (Oslo) en Frankrijk (Parijs). In Parijs is het Pathé die de stap zet.

  Lees verder