The MUMMY

Nieuws - Techniek

 • techniek Samsung-Cinema-LED_Screen_KV
  Techniek 16 mei 2017 - Jeroen Huijsdens

  Samsungs LED slaagt voor DCI-test

  De nieuwe LED-schermen van Samsung die zijn bedoeld voor bioscoopzalen zijn geslaagd voor de DCI-test. Daarmee is een hele belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van wat misschien wel het bioscoopscherm van de toekomst gaat worden.

  Lees verder
 • techniek hologramtechniek Star Wars Episode IV A New Hope © Lucas Film Disney
  Techniek 02 mei 2017 - Jeroen Huijsdens

  Het nieuwe 3D heet hologramprojectie

  De bioscoopsector is het wel gewend dat de technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen. Maar iedereen die dacht dat het na laser op het projectiefront wel even rustig zou blijven komt bedrogen uit. Tijdens CinemaCon werd al getoond hoe led-panelen filmvertoning in de toekomst kunnen gaan bepalen en bij de afgelopen NAB Show werd daarnaast alweer druk gespeculeerd over hologrammen.

  Lees verder
 • Techniek download
  Techniek 05 april 2017 - Mark van den Tempel

  Infrarood-wifi zal dataverkeer revolutioneren

  Het klinkt als sciencefiction, maar kan binnen enkele jaren een feit zijn: grote hoeveelheden data in seconden downloaden. Met wifi via infraroodstraling kan dataverkeer gerevolutioneerd worden. Daar zal de kwestie van auteursrechtbescherming zeker in meegenomen dienen te worden.

  Lees verder
 • Techniek Jetreel
  Techniek 30 maart 2017 - Mark van den Tempel

  Wordt LED de toekomst van het bioscoopscherm?

  Is het begin van het einde van de filmprojector ingeluid? Op CinemaCon in Las Vegas presenteerde meerdere ontwikkelaars alternatieven voor filmprojectie.

  Lees verder
 • techniek 4DX 2
  Techniek 23 maart 2017 - Jeroen Huijsdens

  Complete 4D-ervaring wint aan populariteit

  De bioscoopstoel die meebeweegt met de film kenden we al, en de complete 4D-ervaring was ook al te vinden op het Europese continent, onder meer in Zwitserland. Maar het Zuid-Koreaanse 4DX heeft deze maand nu ook zalen opgeleverd in Noorwegen (Oslo) en Frankrijk (Parijs). In Parijs is het Pathé die de stap zet.

  Lees verder
 • Sphera_Premium_Photo_04
  Techniek 22 maart 2017 - Jeroen Huijsdens

  CinemaNext introduceert premium cinema format Sphera

  CinemaNext is geenszins van plan zich alleen te laten associëren met de installatie en het onderhoud van cinema-apparatuur. Het bedrijf, dat onderdeel uitmaakt van Ymagis, wil met de introductie van Sphera een volgende stap zetten in z'n ontwikkeling.

  Lees verder
 • Techniek RealD
  Techniek 01 maart 2017 - Mark van den Tempel

  3D-activiteiten MasterImage naar RealD

  3D-ontwikkelaar RealD heeft de 3D-activiteiten van concurrent MasterImage overgenomen. Dat maakte het bedrijf afgelopen week bekend. Details van de overname en bedragen werden daarbij niet genoemd.

   

  Lees verder