Gek van Oranje

Nieuws - Nieuws

 • Beurzen en festivals HAFF
  Beurzen & Festivals 17 januari 2018 - Mark van den Tempel

  HAFF 2018 onverwacht afgelast

  Een verschil van mening tussen directeur en bestuur heeft ertoe geleid dat de aanstaande editie van Holland Animation Film Festival niet door zal gaan. Dat stond gepland van 21 tot en met 25 maart. De bedoeling is dat het HAFF in 2019 terugkeert met een nieuw beleid en een nieuwe festivaldirecteur. De voormalig adviseur animatie van het Filmfonds, Peter Lindhout, zal tot die tijd als interim directeur optreden.

  Lees verder
 • In productie Toen ik je zag
  In productie 15 januari 2018 - Nanneke Koning

  Bestseller Isa Hoes verfilmd

  Toen ik je zag van Isa Hoes wordt verfilmd. Regisseur Ben Verbong schrijft het scenario en neemt ook de regie op zich. Van het boek waarin Hoes schrijft over haar leven met haar depressieve echtgenoot Antonie Kamerling werden meer dan 250.000 exemplaren verkocht.

  Lees verder
 • Internationaal Jumanji-1
  Internationaal 15 januari 2018 - Mark van den Tempel

  Jumanji onaantastbaar aan US boxoffice

  Jumanji wist van geen wijken aan de Amerikaanse boxoffice, waar de familiefilm zijn vierde weekend bovenaan de boxoffice vierde. Ook The Post en in mindere mate The Commuter deden goede zaken.

  Lees verder
 • Cast Peter Verschuren-1
  Cast 14 januari 2018 - Riet Zegers

  Versterking bij Warner Bros. Holland

  Onlangs vond bij distributeur Warner Bros. Holland een aantal grote veranderingen plaats. Afgelopen week verwelkomde men Peter Verschuren die de functie sales coördinator-booker op zijn visitekaartje heeft staan.

  Lees verder
 • PickMix Stan Laurel
  Pick ‘n’ mix 14 januari 2018 - Nanneke Koning

  Ontbrekende Stan Laurel-scène duikt op in Friesland

  In het Fries Film Archief is een scène aangetroffen uit Detained, een zwijgende slapstickfilm uit 1924 van Stan Laurel. Het betreft een solofilm en de scène, waarin de Britse komiek met zijn hoofd in een strop hangt, was bekend vanwege een omschrijving, maar werd nooit eerder in een kopie aangetroffen. En dan bestaat de Nederlandse Laurel & Hardy fanclub ook nog eens vijftig jaar.

  Lees verder
 • Pick n Mix Uitspraak BREIN
  Pick ‘n’ mix 13 januari 2018 - Mark van den Tempel

  Nieuwe overwinning BREIN in strijd tegen Pirate Bay

  KPN, T-Mobile, Tele2, Zeelandnet en CAIW moeten binnen tien dagen alle toegang tot The Pirate Bay blokkeren voor haar abonnees. Dat is de uitkomst van een rechtzaak die was aangespannen door BREIN tegen de vijf service providers. De uitspraak werd gedaan door de civiele rechtbank Midden-Nederland in Lelystad.

  Lees verder
 • Beurzen en festivals Nao 't zuuje
  Beurzen & Festivals 12 januari 2018 - Mark van den Tempel

  Nao ’t zuuje doet Limburg uitlopen

  Uitverkochte zalen, extra voorstellingen: Nao ’t zuuje is een hit in Limburg. De documentaire over het echte carnavalsgevoel is hard op weg naar een Kristallen Film. En dat in slechts drie theaters.

  Lees verder
9694_BVHV_BANNER_HFN(240x180px)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
vacature
Banner-HLIV-240x180
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
BannerIjslandBende_2
9695_WILD_BANNER_HFN(240x180px)