C'est la vie

Nieuws - Achter de schermen

 • OpLocatie Bioscoopstoelen
  Achter de schermen 06 oktober 2017 - Jeroen Huijsdens

  Verhoging btw ook gevolgen voor bioscopen

  Het nieuwe kabinet is van plan het lage btw-tarief te verhogen van 6 naar 9 procent, zo melden diverse media op basis van Haagse bronnen. Bioscopen en filmtheaters gaan zeker hinder ondervinden van de verhoging. Zij vallen namelijk sinds 1996 in het lage btw-tarief. De vraag is of zij de verhoging gaan doorbelasten aan de consument. Ook de afspraken gemaakt in het kader van het zogeheten btw-convenant worden geraakt door de plannen van het nieuwe kabinet.

  Lees verder
 • achter-de-schermen-media-outlook-premium-cinema-600px
  Achter de schermen 02 oktober 2017 - Alice Scheiuit

  Media Outlook 2017: wie niet vernieuwt, verliest

  De Nederlandse bioscoopsector blijft stabiel, maar moet blijven innoveren om de bioscoopervaring op peil te houden en jongeren vast te houden. Dat valt te lezen in de jaarlijkse Entertainment en Media Outlook for The Netherlands, het rapport van PricewaterhouseCoopers (PwC) dat vorige week verscheen. 

  Lees verder
 • PickMix Kuik Brein
  Achter de schermen 22 september 2017 - Alice Scheiuit

  Rechter sommeert tijdelijke blokkade The Pirate Bay

  Vandaag heeft de rechter bepaald dat internetproviders Ziggo en XS4ALL de torrentsite The Pirate Bay actief moeten blokkeren. De uitspraak vormt onderdeel van de juridische strijd tussen auteursrechtenorganisatie Stichting Brein en internetproviders over de doorgifte van The Pirate Bay. De tijdelijke blokkade geldt totdat er in de nog lopende hoofdprocedure bij de Hoge Raad, definitief een beslissing is genomen.

  Lees verder
 • Ahcter de Schermen Filmfonds logo
  Achter de schermen 07 september 2017 - Alice Scheiuit

  Filmfonds breidt Netherlands Film Production Incentive uit

  Het Filmfonds heeft de stimuleringsregeling International Film Production Incentive vernieuwd. Voortaan kunnen filmproducenten gemakkelijker een bijdrage aanvragen die bovendien per project hoger mag zijn. Daarnaast wordt de regeling opengesteld voor producenten van high-end televisieseries en van speelfilms met een lager productiebudget. 

  Lees verder
 • Achter de schermen 30 juni 2017 - Alice Scheiuit

  Cao bioscoopbedrijf vervalt

  De cao voor het bioscoopbedrijf loopt morgen ten einde. De Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) heeft als werkgeversorganisatie de cao opgezegd per 1 juli. Daarmee heeft de branchevereniging gehoor gegeven aan de wens van de meerderheid van de leden.

  Lees verder
 • Achter de schermen 02 mei 2017 - Alice Scheiuit

  Europees Hof: verkoop en gebruik streamingkastjes strafbaar

  Het verkopen en gebruiken van mediaspelers met add-ons is volgens het Europees Hof van Justitie in strijd met de wet. Dit oordeel heeft het Hof vorige week geveld in een zaak van Stichting Brein versus aanbieder Filmspeler.nl. Het gaat om kastjes die zo zijn ingesteld dat de gebruiker er gratis, met vooraf geïnstalleerde software, eenvoudig illegale content mee kan streamen.

  Lees verder
 • Pick n mix Cinetalks
  Achter de schermen 18 april 2017 - Mark van den Tempel

  Kan het marktaandeel NL-film weer stijgen?

  Tijdens de maandelijkse CineTalks in VondelCS worden hete hangijzers uit de Nederlandse filmindustrie besproken. En geen heter hangijzer dan het teruggelopen marktaandeel van de Nederlandse film. Dat stond dan ook afgelopen woensdag op de agenda.

   

  Lees verder
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
Banner-Slim_240x180-72dpi
VELE HEMELS BOVEN DE ZEVENDE_banner
HFN banner paddington 2
it2-240x180
ZILVEREN ROOS 2017 BANNER