Tulipani

Nieuws - Achter de schermen

 • InBeeld TimKuikBrein Foto SvenvanderVlugt
  Achter de schermen 22 september 2017 - Alice Scheiuit

  Rechter sommeert tijdelijke blokkade The Pirate Bay

  Vandaag heeft de rechter bepaald dat internetproviders Ziggo en XS4ALL de torrentsite The Pirate Bay actief moeten blokkeren. De uitspraak vormt onderdeel van de juridische strijd tussen auteursrechtenorganisatie Stichting Brein en internetproviders over de doorgifte van The Pirate Bay. De tijdelijke blokkade geldt totdat er in de nog lopende hoofdprocedure bij de Hoge Raad, definitief een beslissing is genomen.

  Lees verder
 • Ahcter de Schermen Filmfonds logo
  Achter de schermen 07 september 2017 - Alice Scheiuit

  Filmfonds breidt Netherlands Film Production Incentive uit

  Het Filmfonds heeft de stimuleringsregeling International Film Production Incentive vernieuwd. Voortaan kunnen filmproducenten gemakkelijker een bijdrage aanvragen die bovendien per project hoger mag zijn. Daarnaast wordt de regeling opengesteld voor producenten van high-end televisieseries en van speelfilms met een lager productiebudget. 

  Lees verder
 • Achter de schermen 30 juni 2017 - Alice Scheiuit

  Cao bioscoopbedrijf vervalt

  De cao voor het bioscoopbedrijf loopt morgen ten einde. De Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) heeft als werkgeversorganisatie de cao opgezegd per 1 juli. Daarmee heeft de branchevereniging gehoor gegeven aan de wens van de meerderheid van de leden.

  Lees verder
 • Achter de schermen 02 mei 2017 - Alice Scheiuit

  Europees Hof: verkoop en gebruik streamingkastjes strafbaar

  Het verkopen en gebruiken van mediaspelers met add-ons is volgens het Europees Hof van Justitie in strijd met de wet. Dit oordeel heeft het Hof vorige week geveld in een zaak van Stichting Brein versus aanbieder Filmspeler.nl. Het gaat om kastjes die zo zijn ingesteld dat de gebruiker er gratis, met vooraf geïnstalleerde software, eenvoudig illegale content mee kan streamen.

  Lees verder
 • Pick n mix Cinetalks
  Achter de schermen 18 april 2017 - Mark van den Tempel

  Kan het marktaandeel NL-film weer stijgen?

  Tijdens de maandelijkse CineTalks in VondelCS worden hete hangijzers uit de Nederlandse filmindustrie besproken. En geen heter hangijzer dan het teruggelopen marktaandeel van de Nederlandse film. Dat stond dan ook afgelopen woensdag op de agenda.

   

  Lees verder
 • achterdeschermen Council of Europa Co-Production Convention Opening op IFFR
  Achter de schermen 10 februari 2017 - Alice Scheiuit

  Samenwerking buitenlandse producenten wordt gemakkelijker

  Het wordt gemakkelijker voor Nederlandse producenten om met collega's uit verschillende landen samen te werken. De huidige Co-Production Convention van de Raad van Europa wordt vernieuwd. De officiële openingsceremonie voor ratificatie vond plaats tijdens het International Film Festival Rotterdam. Daar ondertekenden de eerste landen het aangepaste verdrag: Nederland, Griekenland, Italië Luxemburg, Malta, Noorwegen, Portugal, Servië, Slowakijë en Slovenië.

  Lees verder
 • Pick n mix Ketelhuis
  Achter de schermen 29 november 2016 - Mark van den Tempel

  Najaarsoverleg over Nederlands marktaandeel

  Twee keer per jaar debatteren kopstukken uit de Nederlandse filmwereld over de belangrijke kwesties die spelen. Aanstaande woensdag 30 november is er weer zo’n Najaarsoverleg. In het Ketelhuis in Amsterdam zullen dan onder meer Filmfondsdirecteur Doreen Boonekamp, NBF-voorzitter Anton Scholten, FPN-voorzitter Marleen Slot, scheidend NFF-directeur Willemien van Aalst, IFFR-directeur Bero Beyer en filmmaker Boudewijn Koole aanschuiven.

   

   

  Lees verder
AMERICANASSASSIN_HFN_240x180
InBlue_HFN_240x180
DIKKERTJEDAP_HFN_240x180
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
Banner Cinejobs 240x180px
WVJ_BANNER_HFN_240x180px
HFN banner The Glass Castle
BR_240x180