banner Pieter Konijn
NIEUWS - Achter de schermen

Europese conferentie over mediagebruik in Amsterdam

03 maart 2016

Europese conferentie mediagebruik

De enorme veranderingen waar de mediasector wereldwijd mee te maken heeft, ontgaan ook de politiek niet. Daarom organiseert het Ministerie van OCW – in het kader van het Nederlands voorzitterschap van de EU – een tweedaagse conferentie over de toekomst van mediagebruik in Europa. Vandaag en morgen komen meer dan 300 beleidsmakers, filmproducenten, mediabedrijven en filmdistributeurs uit Europa samen in Amsterdam.

Dat er het nodige te bespreken valt is duidelijk. Niet alleen omdat grote Amerikaanse bedrijven als Netflix, Apple en Amazon hun invloed laten voelen, maar ook omdat de Europese Commissie uitgesproken ideeën heeft. Zo ziet zij in Europa graag een Digitale Single Market (DSM) tot stand komen.

Voor vandaag, 3 maart staat er onder andere een keynote speech van de CEO van Netflix, Reed Hastings op het programma. Daarnaast wordt er onder leiding van Maarten Mulder van OCW door Ewa Puszczynska van Opus Film, Doreen Boonekamp van het Filmfonds en Roberto Olla van Eurimages gesproken over internationale coproductie. Verder zijn er in aanwezigheid van vertegenwoordigers van onder meer Endemol, NPO en Daily Motion sessies als No Boundaries, Storytelling in the Digital Age en Engaging Audiences Across Borders.

Vrijdag 4 maart vindt er onder meer een paneldiscussie plaats over het Europese mediabeleid. Daar schuiven onder meer aan Madeleine de Cock Buning (voorzitter van het Commissariaat voor de Media) en professor Media and Telecommunications Law, Nico van Eijk. Staatssecretaris Sander Dekker zal de mediaconferentie afsluiten.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)