banner Pieter Konijn
NIEUWS - Achter de schermen

Evaluatie btw-convenant pas na de zomer klaar

13 juli 2016

Het gaat minister Bussemaker niet lukken om de evaluatie van het huidige btw-convenant nog voor de zomer af te ronden. Dat heeft zij vorige week gemeld in een brief aan de Tweede Kamer. De minister kondigde in november vorig jaar aan met de convenantpartners, - NVBF, NVF (nu FDN), FPN, EYE en het Filmfonds - in gesprek te gaan over het huidige convenant.

De bioscoopsector kent sinds 1999 een laag btw-tarief van 6%. Afspraken hierover tussen de sector en het ministerie werden destijds in een convenant vastgelegd. De huidige versie van het convenant is actief sinds 2009. Dit convenant regelt onder andere de afspraken omtrent het Abraham Tuschinski Fonds.

Momenteel zijn er gesprekken gaande tussen de betrokken partijen over modernisering van het btw-convenant. Volgens de minister is een evaluatie noodzakelijk 'in het licht van alle ontwikkelingen in de film- en mediasector'.

In de brief aan de Tweede Kamer meldt minister Bussemaker nu dat zij voor de evaluatie en herziening een externe voorzitter heeft aangetrokken om tot 'een evenwichtige beschouwing' te komen. Ook kondigt zij aan dat zij het resultaat van het evaluatietraject na de zomer met de Tweede Kamer zal delen.

 BTW convenantBTW convenant

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie