banner Pieter Konijn
NIEUWS - Achter de schermen

Filmfonds breidt Netherlands Film Production Incentive uit

07 september 2017

Het Filmfonds heeft de stimuleringsregeling International Film Production Incentive vernieuwd. Voortaan kunnen filmproducenten gemakkelijker een bijdrage aanvragen die bovendien per project hoger mag zijn. Daarnaast wordt de regeling opengesteld voor producenten van high-end televisieseries en van speelfilms met een lager productiebudget.

De regeling, ook wel bekend onder de noemer cash rebate, werd drie jaar geleden geïntroduceerd met het doel om een gelijk speelveld met het buitenland te creëren door de internationale positie van Nederland te versterken. De regeling is in het leven geroepen om het Nederlandse productieklimaat voor buitenlandse producenten aanlokkelijk te maken en om Nederlands talent te behouden voor de Nederlandse filmindustrie. Het Filmfonds spreekt van een succes: sinds de start is aan 220 films een bijdrage toegekend.

 

lees meer

Alice Scheiuit

Alice Scheiuit studeerde Film- en TVwetenschap, volgde cursussen filmmarketing en journalistiek en is actief in research, redactie en communicatie: o.a. Universiteit Utrecht, MEDIADesk, Sanoma, VPRO, Cinekid, DDG marketing, Mediawijzer, Atria, Filmdepot, Uitgeverij de Graaf en HFN. Focust op: Media- & cultuurbeleid; Beeldvorming & storytelling; Jeugd & media.
Twitter @scheiuit LinkedIn /alicescheiuit

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN