banner Pieter Konijn
NIEUWS - Achter de schermen

Limburgs Filmfonds volgende maand van start

04 december 2015

Als eerste provincie van Nederland krijgt Limburg vanaf begin volgend jaar een eigen filmfonds. Het zal met bescheiden middelen Limburgse filmmakers ondersteunen en internationale coproducties stimuleren, zo meldt de Filmkrant.

Aanjager van het Limburgs Filmfonds is Guido Franken, die al vier jaar de provincie promoot onder de vlag van Cinesud. In die tijd werden onder meer de film Code M van Dennis Bots en de nog uit te komen Playboy Priest en De Mythe van Rowwen Hèze ondersteund. Franken is nu benoemd als de eerste film commisioner van de provincie.

Lancering van het fonds is tijdens de Euregionale Crossborder Film Conferentie, 22 januari in Heerlen. Vanaf maart kunnen filmmakers hun plannen indienen. Speelfilmproducties kunnen maximaal een ton krijgen, maar Franken hoopt via grensoverschrijdende samenwerkingen dat bedrag op termijn omhoog te krijgen.

foto: Onverwachte schatten uit Limburg (Code M, Independent Fims) 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180