banner Pieter Konijn
NIEUWS - Achter de schermen

Media Outlook 2017: wie niet vernieuwt, verliest

02 oktober 2017

VIP Cinema's hebben toekomst aldus PwC

De Nederlandse bioscoopsector blijft stabiel, maar moet blijven innoveren om de bioscoopervaring op peil te houden en jongeren vast te houden. Dat valt te lezen in de jaarlijkse Entertainment en Media Outlook for The Netherlands, het rapport van PricewaterhouseCoopers (PwC) dat vorige week verscheen.   

Ieder jaar publiceert accountant- en consultantbureau PwC een voorspelling over de economische ontwikkelingen voor de komende vijf jaar in media en entertainment (in juni verscheen de wereldwijde versie). Een belangrijke signalering die geldt voor de gehele entertainment- en mediasector, is dat een optimale consumentenbeleving, naast goede content, distributie, technologie en beschikbaarheid- steeds belangrijker wordt.
Specifiek voor de Nederlandse bioscoopsector wordt voor de komende vijf jaar een stabiele markt verwacht. De omzetcijfers van de afgelopen twee jaar (in 2015 een stijging van 10,3% en 2016 van 4,3%), zullen niet geëvenaard worden, voorspelt PwC.

lees meer

Alice Scheiuit

Alice Scheiuit studeerde Film- en TVwetenschap, volgde cursussen filmmarketing en journalistiek en is actief in research, redactie en communicatie: o.a. Universiteit Utrecht, MEDIADesk, Sanoma, VPRO, Cinekid, DDG marketing, Mediawijzer, Atria, Filmdepot, Uitgeverij de Graaf en HFN. Focust op: Media- & cultuurbeleid; Beeldvorming & storytelling; Jeugd & media.
Twitter @scheiuit LinkedIn /alicescheiuit

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird