American Made
NIEUWS - Achter de schermen

Najaarsoverleg over Nederlands marktaandeel

29 november 2016

Twee keer per jaar debatteren kopstukken uit de Nederlandse filmwereld over de belangrijke kwesties die spelen. Aanstaande woensdag 30 november is er weer zo’n Najaarsoverleg. In het Ketelhuis in Amsterdam zullen dan onder meer Filmfonds-directeur Doreen Boonekamp, NBF-voorzitter Anton Scholten, FPN-voorzitter Marleen Slot, scheidend NFF-directeur Willemien van Aalst, IFFR-directeur Bero Beyer en filmmaker Boudewijn Koole aanschuiven.

Wat zijn de hete hangijzers dit keer? In elk geval de neergang van het marktaandeel Nederlands product en wat daar aan te doen is. De rol van het Filmfonds hierbij komt dan ook aan de orde, nu het devies voor de komende jaren ‘meer geld voor minder films’ luidt. Maar ook de toekomst van het NFF is agendapunt, nu Utrecht regelmatig belangrijke films kwijtraakt aan IFFR Rotterdam en andere festivals.

Al met al een bij voorbaat relevante avond, waar nog kaarten voor te krijgen zijn. Aanvang 20.00 uur. De presentatie is in handen van Alex de Ronde en Isolde Hallensleben

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Bigfoot Junior_Banner HFN
InBlue_HFN_240x180
emoji_240X180
WebBanner_FBTS_2017_versie2_print
Banner Cinejobs 240x180px
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
XX_HITMAN'S-BODYGUARD_BANNER(240x180)
LOGAN LUCKY_HFN_240x180px_v1