American Made
NIEUWS - Achter de schermen

Najaarsoverleg stelt artistieke film centraal

20 oktober 2015

Het jaarlijkse najaarsoverleg voor filmprofessionals gaat komende editie over de distributie en vertoning van de artistieke film in Nederland. Dirk de Lille van distributiebedrijf Paradiso Filmed Entertainment Benelux  zal een column uitspreken waarin hij zijn uitgesproken mening geeft. Waarna vertoners en distributeurs met elkaar in debat gaan over het onderwerp.

Het is doodnormaal geworden om een arthouse-titel met zeven of acht prints in Amsterdam uit te brengen. Komt hierdoor de kleinere film in de knel? Leidt het grote aantal prints tot kortere roulementen en past de film in kwestie daardoor niet meer in de agenda van de drukbezette cultuurconsument? Er worden steeds méér films opgepikt door één van de vele vaderlandse distributeurs. Hoeveel films kan een land aan?


Het Najaarsoverleg in het Ketelhuis in Amsterdam leidt vaak tot vrolijke momenten

Het Najaarsoverleg zal plaatsvinden op 12 november 2015. Reserveren kan via  020-6840090 / info@ketelhuis.nl. Organisatie: Het Ketelhuis, in samenwerking met  De Filmkrant.

Voor meer informatie zie www.ketelhuis.nl

 

lees meer

Alice Scheiuit

Alice Scheiuit studeerde Film- en TVwetenschap, volgde cursussen filmmarketing en journalistiek en is actief in research, redactie en communicatie: o.a. Universiteit Utrecht, MEDIADesk, Sanoma, VPRO, Cinekid, DDG marketing, Mediawijzer, Atria, Filmdepot, Uitgeverij de Graaf en HFN. Focust op: Media- & cultuurbeleid; Beeldvorming & storytelling; Jeugd & media.
Twitter @scheiuit LinkedIn /alicescheiuit

InBlue_HFN_240x180
Bigfoot Junior_Banner HFN
Banner Cinejobs 240x180px
emoji_240X180
XX_HITMAN'S-BODYGUARD_BANNER(240x180)
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
LOGAN LUCKY_HFN_240x180px_v1
WebBanner_FBTS_2017_versie2_print