banner Pieter Konijn
NIEUWS - Achter de schermen

Steunmaatregel helpt 34 films

21 juli 2014

34 nieuwe films gaan als eerste profiteren van de nieuwe stimuleringsmaatregel voor filmproductie in Nederland. Dat heeft het Nederlands Filmfonds bekendgemaakt. De 34 filmprojecten hebben samen in totaal 8,5 miljoen euro toegewezen gekregen. De films gaan samen 47,9 miljoen aan productiekosten in Nederland uitgeven.

Voor de eerste ronde van de Stimuleringsmaatregel Filmproductie in Nederland (Netherlands Film Production Incentive) werden 37 aanvragen ingediend. Drie projecten konden niet tijdig voldoen aan de voorwaarden en werden teruggetrokken. Eenentwintig van de vierendertig gehonoreerde aanvragen zijn internationale coproducties van speelfilms en documentaires, waar een Nederlandse producent bij de financiering is betrokken, hetzij middels een meerderheids- of minderheidsaandeel. De dertien overige aanvragen zijn Nederlandse filmproducties, waarvan bij vier filmproducties wel sprake is van internationale cofinanciering.

Tot de films die geld toegewezen hebben gekregen behoren onder meer The Night of a Thousand Hours, The Lobster, Michiel de Ruyter, Boskampi’s, Publieke werken naar het boek van Thomas Rosenboom, Bloed, zweet & tranen over André Hazes, Prooi van Dick Maas, Schneider vs Bax, de nieuwe film van Alex van Warmerdam en De surprise, de langverwachte nieuwe film van Mike van Diem. De complete lijst met films is te verkrijgen via het bericht op de website van het Nederlands Filmfonds.

De eerstvolgende indiendeadline is 2 september 2014. Voor deze ronde is een budget van 6 miljoen euro beschikbaar.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px