Gek van Oranje

Nieuws - Beurzen & Festivals

 • Beurzen en festivals Honigmann Shortcutz
  Beurzen & Festivals 18 januari 2018 - Mark van den Tempel

  Heddy Honigmann geëerd op vijfde Shortcutz

  Shortcutz, het internationale platform voor korte films, eert filmmaker Heddy Honigmann met een Career Award. De prijs is een initiatief van de Amsterdamse afdeling van Shortcutz, en zal zondag uitgereikt worden tijdens de Shortcutz Amsterdam Annual Awards in EYE.  

  Lees verder
 • Beurzen en festivals HAFF
  Beurzen & Festivals 17 januari 2018 - Mark van den Tempel

  HAFF 2018 onverwacht afgelast

  Een verschil van mening tussen directeur en bestuur heeft ertoe geleid dat de aanstaande editie van Holland Animation Film Festival niet door zal gaan. Dat stond gepland van 21 tot en met 25 maart. De bedoeling is dat het HAFF in 2019 terugkeert met een nieuw beleid en een nieuwe festivaldirecteur. De voormalig adviseur animatie van het Filmfonds, Peter Lindhout, zal tot die tijd als interim directeur optreden.

  Lees verder
 • Beurzen en festivals Nao 't zuuje
  Beurzen & Festivals 12 januari 2018 - Mark van den Tempel

  Nao ’t zuuje doet Limburg uitlopen

  Uitverkochte zalen, extra voorstellingen: Nao ’t zuuje is een hit in Limburg. De documentaire over het echte carnavalsgevoel is hard op weg naar een Kristallen Film. En dat in slechts drie theaters.

  Lees verder
 • Beurzen en festivals Cinemasia 2018
  Beurzen & Festivals 11 januari 2018 - Nanneke Koning

  Modern Azië thema van CinemAsia 2018

  De 11-de editie van het CinemAsia Film Festival zet films waarin het hedendaagse Azië een rol speelt in de schijnwerpers. Met een gevarieerde programmatie (aandacht voor een jonge generatie en de LHBT-community) en een food bazaar hoopt het festival een breder publiek te trekken.

  Lees verder
 • Beurzen en festivals Wilde Stad
  Beurzen & Festivals 10 januari 2018 - Mark van den Tempel

  NFF introduceert Verrassend Nederlands

  Extra aandacht voor de Nederlandse cinema, het hele jaar door. Dat is wat het NFF en Pathé beogen met het initiatief Verrassend Nederlands. Tijdens een speciale dag in januari krijgen bezoekers drie nieuwe Nederlandse speelfilms voorgeschoteld, waarvan twee avant-premières. Zes steden doen hieraan mee.

  Lees verder
 • BeurzenFestivals Aus dem Nichts Opening
  Beurzen & Festivals 10 januari 2018 - Nanneke Koning

  Aus dem Nichts openingsfilm Movies that Matter 2018

  Aus dem Nichts is de openingsfilm van Movies that Matter 2018. Het thriller-drama won zondag een Golden Globe voor beste buitenlandse film. De film van de Duitse regisseur Fatih Akin werd al eerder als competitiefilm aangekondigd voor de editie van dit jaar van het filmfestival over mensenrechten.

  Lees verder
 • Internationaal Ebbing Missouri
  Beurzen & Festivals 08 januari 2018 - Nanneke Koning

  Three Billboards Outside Ebbing, Missouri grote winnaar Golden Globes

  Winst voor Three Billboards, Lady Bird en The Shape of Water; aandacht voor ongelijkheid en machtsmisbruik in Hollywood. The 75-ste Golden Globes-uitreiking was om meerdere redenen memorabel.

  Lees verder