banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

3D - en Avatar? - weer op de agenda tijdens CinemaCon

09 april 2016

3D lijkt zo’n vanzelfsprekendheid te zijn geworden dat het helemaal niet meer hoog op de agenda van conventies zoals CinemaCon staat. Met de toevoeging van een speciale talkshow met Avatar-producent Jon Landau lijkt organisator NATO echter het tegendeel te willen aantonen.

Jon Landau en RealD Co-Founder en CEO Michael Lewis gaan komende week tijdens CinemaCon een uitgebreid gesprek aan over 3D. Dat doen ze samen met een team van experts. Ze praten over de mogelijkheden die 3D filmmakers vandaag de dag biedt. Ook staan ze stil bij de technologische stappen die er onder meer met betrekking tot conversie worden gezet.

‘Afgelopen jaar zijn acht van de tien films met de meeste omzet in 3D uitgebracht’, aldus Mitch Neuhauser van CinemaCon. ‘Daarom zijn we zo blij dat Jon Landau en Michael Lewis de laatste innovaties op dit vlak willen toelichten.’

AvatarAvatar (20th Century Fox)

Toehoorders zullen met name benieuwd zijn of Landau nog iets te vertellen heeft over Avatar 2, 3 en 4, de sequels die hij en regisseur James Cameron aan het ontwikkelen zijn.

CinemaCon organiseert dit onderdeel in samenwerking met de ICTA, de International Cinema Technology Association op donderdag 14 april aanstaande in Las Vegas.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN