The MUMMY
NIEUWS - Beurzen & Festivals

A Family Affair geselecteerd voor European Film Awards

16 augustus 2016

De documentaire over de bittere familiegeschiedenis van regisseur Tom Fassaert dingt mee naar beste docu op de aanstaande editie van de European Film Awards.

De Kristallen Film had hij al binnen, maar wellicht kan er ook nog een European Film Award op het lijstje van Tom Fassaert terechtkomen, waar ook de Special Jury Award van IDFA en de Best Film Unipol Award op het Biografilm Festival reeds op staan.

In A Family Affair (die november vorig jaar in première ging) portretteerde de 36-jarige regisseur zijn grillige grootmoeder, een vrouw die haar eigen weg ging en daarmee veel leed aanrichtte bij haar twee zonen.

Voor de European Film Awards werden in totaal vijftien documentaires geselecteerd, waaronder vijf Nederlandse (co)producties: A Family Affair, Becoming Zlatan, Mr. Gaga, The Event en The Land of the Enlightened.

De EFA-documentairecommissie, waarin ook casting-agente Vanessa Henneman zitting heeft, stelde de selectie samen. De commissie beslist ook wie uiteindelijk de European Film Award voor beste documentaire wint.

De bekendmaking vindt plaats tijdens de awards-uitreiking op zaterdagavond 10 december in Wroclaw, de Europese Culturele Hoofdstad van 2016. Voor meer informatie en een volledige lijst van de award-categorieën: www.europeanfilmawards.eu

 

De 96-jarige oma van Tom Fassaert / Cinema Delicatessen

 

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_GirlsNightOut_240x180
Banner Cinejobs 240x180px
LOGAN LUCKY_HFN_240x180px_v1
XX_HITMAN'S-BODYGUARD_BANNER(240x180)
InBlue_HFN_240x180
emoji_240X180
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
Bigfoot Junior_Banner HFN