banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Aandacht voor de profs tijdens Imagine

28 maart 2015

Voor de eerste keer gaat Imagine Film Festival een dag wijden aan de fantastische film van eigen bodem. Dat gebeurt tijdens een industriedag op vrijdag 17 april aanstaande in EYE. Tijdens deze dag worden er twee presentaties gehouden over nieuwe wegen van financiering en distributie van film. Deze worden gegeven door producent Joggem Simons en Wendy Bernfeld, oprichtster en managing director van Rights Stuff. Daarnaast pitchen enkele filmmakers hun nieuwe projecten.

Imagine organiseert dit jaar ook weer enkele masterclasses. De Amerikaanse editor Bob Murawski (Army of Darkness, The Hurt Locker en de nieuwe Poltergeist) geeft op 10 april een masterclass over montage. De Belgische director of photography Manuel Dacosse (Innocence) geeft maandag 13 april een masterclass camera. En ontwerper Mark Setrakian (Batman Forever, Men in Black, Pacific Rim) geeft donderdag 16 april een masterclass over robotdesign en nieuwe ontwikkelingen in het ontwerpproces, waaronder het gebruik van 3D printing.

Deze laatste masterclass past ook in het thema van Imagine dit jaar: We Love Robots. Dat geldt ook voor de openingsfilm van het festival. Dat is de film Ex Machina van regisseur Alex Garland. De film gaat over over een driehoeksverhouding tussen twee mannen en een mooie vrouwelijke robot. Ex Machina wordt 30 april door Universal Pictures in de bioscoop uitgebracht.

Het Imagine Film Festival duurt van 8 tot en met 18 april en vindt plaats in EYE In Amsterdam.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie