banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Afrikaans Kultuurfees Amsterdam

05 april 2016

Aanstaand weekend vindt in Rialto, De Melkweg, het Compagnietheater en in het Zuid-Afrika Huis in Amsterdam het A.K.A. festival plaats. De Afrikaanse filmindustrie maakt momenteel een enorme groei door. Films die onlangs vele awards in de wacht sleepten zijn komend weekend ook in Amsterdam te zien. Maar er is meer....

Het Afrikaans Kultuurfees Amsterdam ( A.K.A.) wil een tweejaarlijks terugkerend festival worden. Drie dagen lang wordt een multiculturele mix gepresenteerd van film, dans, literatuur, muziek en theater. Afrikaanse en Nederlandse artiesten verlenen hun medewerking. De editie 2016 is de eerste in een hopelijk langlopende reeks die gehouden gaat worden. Met het initiatief wil de organisatie de Afrikaanse kunst en cultuur in Nederland promoten en een vaste plek geven. 

Film is een essentieel onderdeel van het programma. Gelauwerde films als SINK en Dis ek, Ana zullen tijdens het festival worden vertoond evenals vijf documentaires waaronder Between the Devil and the Deep.

Nederlandse juryleden onder wie Jean van de Velde kiezen uit wie de awards gaan winnen en nemen deel aan een gesprek over co-productie mogelijkheden.  In het kader van het nieuwe co-productieverdrag dat onlangs werd gesloten tussen Zuid-Afrika en Nederland zullen ook investeerders, (co)producenten en makers uit Zuid-Afrika aanwezig zijn. Dit gesprek vindt plaats op zondag 10 april tussen 15.30 en 16.30 uur in het Zuid-Afrika Huis.

Het openingsfeest vindt vrijdag aanstaande (8 april 2016) plaats in het Compagnietheater vanaf 18.30 uur.

Kijk voor het volledige programma op www.aka.festivalvoorhetafrikaans.nl

 

 beeld uit: Between the Devil and the deep

 

 

 

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)