banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Almodovar juryvoorzitter filmfestival Cannes

31 januari 2017

De Spaanse regisseur Pedro Almodovar gaat de jury van de 70-ste editie van het filmfestival van Cannes voorzitten. Zowel het festival als de kersverse voorzitter voelen zich vereerd.

De 67-jarige regisseur zal samen met de jury, van wie de namen half april bekend worden gemaakt, bepalen wie dit jaar de Gouden Palm gaat winnen.

Een onderscheiding die hij zelf overigens nooit won. Geen van zijn vijf genomineerde films werd in de loop der jaren uitverkozen. Vorig jaar nog deed hij nog mee met het moeder-dochterdrama Julieta. Toen koos de jury, onder leiding van regisseur George Miller (Mad Max: Fury Road), voor het fel realistische drama I, Daniel Blake van de Britse cineast Ken Loach.

Wel won Almodovar tijdens het prestigieuze filmfestival in 1999 de prijs voor beste regisseur voor All About My Mother en in 2002 beste script voor Volver. In 2004 was zijn drama Bad Education de openingsfilm.

Festival-directeur Thierry Frémaux  toonde zich verheugd de ‘unieke en zeer populaire kunstenaar te verwelkomen’.  Almodovar was op zijn beurt ‘dankbaar en een beetje overdonderd gevraagd te worden voor deze verantwoordelijke functie’.

De 70-ste editie van het filmfestival van Cannes vindt van 17 tot en met 28 mei plaats in Cannes.

 

Pedro Almodovar op de set van Broken Embraces / Cinéart

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN