banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

American Film Market lanceert nieuwe initiatieven

17 juni 2015

De grote internationale filmbeurs American Film Market in Santa Monica die jaarlijks in november door zo’n 8.000 filmprofessionals wordt bezocht, heeft gisteren nieuwe initiatieven aangekondigd. De AFM Conference Serie komt in 2015 met twee nieuwe conferenties. Naast de bestaande bijeenkomsten over financiën, pitchen, productie en distributie wordt een conferentie geheel gewijd aan China.

Vertegenwoordigers uit de top van de Chinese filmproductie-, -distributie en –marketing doen uit de doeken waarin de Chinese filmindustrie verschilt van de Westerse. Alle aspecten uit de filmpraktijk komen aan de orde: van cultuur en talent & crews tot platformbeperkingen en windows. Ook nieuw is de conferentie over festivals. Hierin staat de vraag centraal hoe producenten en marketeers festivals strategisch kunnen inzetten, waarbij het zal gaan over o.a. aanmeldtactieken, het optimaliseren van je filmselectie tijdens én na het festival en andere do’s en don’ts.

American Film Market 2015

Verder heeft AFM dit jaar de netwerkmogelijkheden uitgebreid. Er zijn nieuwe activiteiten tijdens de Carousel Cocktails en alle deelnemers krijgen een jaarabonnement op Cinando, de online netwerk hub voor de internationale festival- en filmindustrie. AFM wordt georganiseerd door de internationale brancheorganisatie Independent Film & Television Alliance, en vindt plaats van 4 t/m 11 november in Santa Monica.

Meer informatie: www.americanfilmmarket.com

lees meer

Alice Scheiuit

Alice Scheiuit studeerde Film- en TVwetenschap, volgde cursussen filmmarketing en journalistiek en is actief in research, redactie en communicatie: o.a. Universiteit Utrecht, MEDIADesk, Sanoma, VPRO, Cinekid, DDG marketing, Mediawijzer, Atria, Filmdepot, Uitgeverij de Graaf en HFN. Focust op: Media- & cultuurbeleid; Beeldvorming & storytelling; Jeugd & media.
Twitter @scheiuit LinkedIn /alicescheiuit

banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)