banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Amsterdam krijgt nieuw filmfestival: Paff

14 juli 2016

 

Paff is de naam van het nieuwe filmfestival dat van 5 tot en met 9 oktober voor de eerste keer in Amsterdam wordt georganiseerd. De FilmHallen wordt het kloppend hart van het festival. Het vijfdaagse evenement gaat zich toeleggen op kwaliteitsfilms uit binnen- en buitenland, aldus de organisatoren. Paff is een initiatief van Het Parool, September Film en FilmHallen.

Paff staat voor Parool Film Fest. en moet volgens hoofdredacteur Ronald Ockhuysen de kracht van film als kunstvorm onderstrepen. 'Paff moet een plek worden waar het publiek de hectiek van alledag kan ontvluchten en waar tegelijk antwoorden worden gegeven op vragen over onbekende werelden en overtuigingen', aldus Ockhuysen.

Het programma bestaat vooralsnog uit vijfentwintig films die opvielen tijdens de filmfestivals van Cannes, Berlijn, Venetië en Toronto. Daaronder bevinden zich Fuocoammare van Gianfranco Rosi, La Fille Inconnue van de gebroeders Dardenne, Frantz van François Ozon. Tijdens Paff vinden er elke dag talkshows plaats en er zijn interviews met aanwezige filmmakers.

Het initiatief roept herinneringen op aan de Amsterdam Film Week. Dat festival wilde ook ruimte wilde bieden aan de kwaliteitsfilm en gebruikte de internationale festivals als pool om uit te selecteren. Dat festival moest er in 2014 na drie edities mee stoppen. Er konden niet voldoende sponsoren worden gevonden om het festival te continueren toen hoofdsponsor UPC er een punt achter zette.

Vanessa Henneman (Henneman Agency), Ronald Blom (Parool), Pim Hermeling (September Film) en Ronald Ockhuysen vormen samen het bestuur van de nieuwe stichting die het Paff-festival aanstuurt. 

FilmHallen. Foto Architectenbureau J. van Stigt.

Paff gaat 5 oktober feestelijk van start in de FilmHallen. Het is nog niet bekend wat de openingsfilm zal zijn. Het programma wordt in september bekend. Op zaterdag 24 september komt er een speciale Paff-bijlage bij het Parool.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)