banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Amsterdamned - de film op Amsterdamned - het festival

29 september 2016

Mr. Horror slaat weer toe. Filmproducent en organisator Jan Doense komt in oktober met een nieuw driedaags genrefestival: Amsterdamned 2016. De locatie laat zich raden.

En de openingsfilm ook. Want met een vertoning van Dick Maas’ Amsterdamned wordt het festival op 26 oktober in Kriterion, Amsterdam geopend. Dat wordt tegelijk een feestelijke reünie, waarbij onder meer Maas zelf, ster Monique van de Ven en leden van cast en crew acte de presence zullen geven. Amsterdamned – de film zal old skool op 35mm worden vertoond.

Jan Doense zag tot zijn eigen verdriet dat steeds vaker interessante genrefilms (lees: horror, sf en fantasy) een vertoning in Nederland misliepen. Voor Amsterdamned 2016 heeft hij zes premières geregeld. Van de Turkse demonenfilm Baskin tot sixties tribute The Love Witch, het programma belooft cult en splatter van de bovenste plank.

In dat kader past ook keurig de splinternieuwe The Windmill Massacre van Nick Jongerius die zijn Nederlandse première beleeft. Tot slot biedt Amsterdamned 2016 ook een mooi klein retro van de Britse visionair Nicolas Roeg, wiens The Man Who Fell to Earth na de dood van David Bowie weer volop in de belangstelling staat. ’s Mans laatste, Puffball, wordt ook vertoond, en natuurlijk Don’t Look Now.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)