banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Andere aanpak Gouden Kalveren

30 januari 2015

De toekenning van de nominaties en het kiezen van winnaars van de Gouden Kalveren tijdens het Nederlands Film Festival gaat veranderen. Er is besloten deels af te stappen van het systeem van een onafhankelijke jury. Daarvoor in de plaats komt een opzet waarbij filmprofessionals verantwoordelijk worden voor de nominaties en winnaars.

De nieuwe opzet is ontwikkeld door de Dutch Academy for Film (DAFF) en het Nederlands Film Festival. Dat gebeurde in samenspraak met het Nederlands Filmfonds, EYE Film Instituut Nederland en andere partijen uit de sector.

Professionals die lid zijn van de DAFF, alle winnaars van een Gouden Kalf en winnaars van A-festivals in de categorieën speelfilm en lange documentaires krijgen stemrecht.

Een onafhankelijke jury blijft de Gouden Kalveren toekennen in de andere categorieën dan speelfilm en lange documentaire.

De Gouden Kalveren nieuwe stijl zullen al tijdens het Nederlands Film Festival van dit jaar worden uitgereikt. Het festival vindt dit jaar plaats van 23 september tot en met 2 oktober.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px