banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Aus dem Nichts openingsfilm Movies that Matter 2018

10 januari 2018

Aus dem Nichts is de openingsfilm van Movies that Matter 2018. Het thriller-drama won zondag een Golden Globe voor beste buitenlandse film. De film van de Duitse regisseur Fatih Akin (Gegen die Wand) werd al eerder als competitiefilm aangekondigd voor de editie van dit jaar van het filmfestival over mensenrechten.

Aus dem Nichts (ook wel uitgebracht als In the Fade) won zondag toch wel een beetje onverwacht de Golden Globe voor beste buitenlandse film. Daarmee liet het thriller-drama favorieten als The Square, Loveless en toch ook wel het Netflix-drama First They Killed My Father van Angelina Jolie achter zich. Het Movies that Matter filmfestval had de titel al eerder aangekondigd voor het programma-onderdeel Camera Justitia van 2018, maar maakte vandaag bekend dat de film deze editie van MtM ook zal openen.

Behalve die Globe viel het drama al eerder in de (belangrijke) filmprijzen: hoofdrolspeelster Diane Kruger won vorig jaar in Cannes de prijs voor beste actrice. Zij speelt een eenvoudige vrouw die op wraak zint nadat haar Turkse echtgenoot en zoontje zijn opgeblazen door neonazi's. De film maakt op 23 januari ook kans op een Oscarnominatie voor beste buitenlandse film (voor Duitsland) .

Movies that Matter, het jaarlijkse film- en debatfestival over mensenrechten, vindt plaats van vrijdag 23 tot en met zaterdag 31 maart 2018 in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag.

Het complete filmprogramma wordt in februari 2018 bekendgemaakt. De kaartverkoop start op donderdag 8 maart 2018.

Aus dem Nichts gaat op 29 maart 2018 in Nederland draaien en wordt uitgebracht door Cinéart.

 

Beeld voor: Diane Kruger in Aus dem Nichts / Cinéart

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
LadyBird