banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

AV Festival brengt film-, tv- en nieuwe-mediawereld samen

19 mei 2017

Bijblijven is een must, zeker in de AV-branche waar de ontwikkelingen pijlsnel gaan. Het debuterende AV Festival biedt regisseurs, editors, componisten, journalisten en andere technici in de film-, tv- en nieuwe-mediawereld de mogelijkheid zich van de laatste trends op de hoogte te stellen. Maar je kan natuurlijk ook gewoon fijn komen netwerken. Het AV Fstival wordt op 23 en 24 mei gehouden in de Kromhouthallen, Amsterdam.

Van verslaggeven via de iPhone tot tips hoe je cameraschuwe mensen aan het praten krijgt: je kunt het zo gek niet verzinnen of het AV Festival heeft er wel een masterclass over. Ook de vele sprekers zijn interessant. Cameraman Theo van de Sande werkt alweer jaren in Amerika voor film en tv en kan daar ongetwijfeld mooi over vertellen. Journalist Peter Brinkman is gespecialiseerd in filmen met je smartphone en Els Rientjes weet alles over duurzaam films produceren.

Aardig is ook de OPEN SET arena, waar drie Nederlandse topregisseurs tijdens het festival een korte film zullen draaien. Het publiek kan bij het hele proces aanwezig zijn, van het maken van de opnamen tot het proces van postproductie. Een moderator maakt niet alleen het vakjargon begrijpelijk, hij neemt de bezoekers ook mee door het hele werkproces.

En wie meer wil weten over de ontwikkelingen in de virtual reality: In de VR Area kunnen bezoekers met de nieuwste en meest geavanceerde 360 VR-camera’s en brillen experimenteren. De innovatieve app Handshake ten slotte helpt je direct je LinkedIn-contacten te spotten. Genoeg reden dus voor een bezoek aan de Kromhouthallen, 23 en/of 24 mei.

  

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px