banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Barcelona bereidt zich weer voor op CineEurope

13 juni 2017

Bioscoopondernemers uit heel Europa verzamelen zich vanaf aanstaande maandag weer in Barcelona voor de jaarlijkse bioscoopbeurs CineEurope. Vier dagen lang is de Catalaanse stad dan weer the place to be voor iedereen die met bioscoopexploitatie van doen heeft.

Het kloppend hart van CineEurope 2017 vormen zoals elk jaar de gelikte product reels en indrukwekkende presentaties van de Hollywoodstudio's. Dit jaar trakteren in totaal dertien distributeurs de exploitanten en hun meegereisde werknemers op een overzicht van de films die zij de komende periode in de bioscopen gaan uitbrengen.

Dat belooft weer veel nieuwe trailers, veel exclusief beeldmateriaal en hopelijk ook weer wat famous faces. Regisseur Luc Besson komt - dat is nu al zeker - naar Barcelona - om exploitanten exclusief materiaal te laten zien van Valerian and the City of Thousand Planets (in Nederland uitgebracht door Independent Films).

En bij dat alles horen natuurlijk ook weer enkele screenings. Dit jaar zijn het die van Despicable Me 3 (Universal), Annabelle: Creation (Warner), Atomic Blonde (Universal), Wonder (Lionsgate) en War for the Planet of the Apes (Fox).

Een tweede belangrijke onderdeel van CineEurope zijn de seminars. Die vinden dit jaar opnieuw plaats op de beursvloer in de vorm van de kleinschalige, zogeheten Focus Sessions. Daarnaast zijn er de wat grotere seminars. Eentje met een interessante Nederlandse/Belgische inbreng is die van maandag. Dan schuiven Pathé's CEO Dertje Meijer en Kinepolis' Eddy Duquenne aan bij een paneldiscussie met de titel Vrouwen in Cinema.

Andere interessante sessies beloven die te worden met de sprekende titels Virtual Reality – killer app or companion experience?, Innovative Ways to Add Screens to an Existing Multiplex en Beyond Programming - Meeting the Audience Demand of Tomorrow. In die laatste sessie is ook een rol weggelegd voor Daniella Koot van Pathé als panellid.

Voor leveranciers zoals Ymagis/CinemaNext, Barco, Dolby, PCO, ticket.international, Compeso en het Koreaanse 4DX is de beursvloer de plek waar de echte handel moet plaatsvinden. Bijna alle bekende leveranciers zijn ook dit jaar weer van de partij om exploitanten uit alle hoeken van Europa nieuwe producten te laten zien en op een prettige manier te netwerken.

Zoals elk jaar worden er op de slotavond ook dit keer weer een aantal vakprijzen uitgereikt. Die zijn ook al bekend. Eddy Duquenne, CEO van de Kinepolis Group, krijgt de prijs voor International Exhibitor of the Year. Lee Jury en Tony Chamber van Walt Disney Studios Motion Pictures International krijgen extra aandacht en de prijs voor International Distributors of the Year.

De CineEurope Founder's Recognition Award wordt tijdens een speciale ceremonie onder meer uitgereikt aan Joost Bert (Kinepolis), Lauge Nielsen (Pathé), en Ad Weststrate (CineCity).

CineEurope vindt plaats van maandag 19 juni tot en met donderdag 22 juni. Het is de officiële conventie van de Europese belangenorganisatie voor bioscoopondernemers, UNIC. De beurs wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Coca-Cola.

Holland Film Nieuws is mediapartner van CineEurope en zal daarom dagelijkse vanaf de beurs verslag doen. 

Regisseur Luc Besson (midden) komt naar CineEurope voor Valerian.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px