banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Beyond Sleep opent IFFR 2016

22 december 2015

Met de Engelstalige verfilming van W.F. Hermans’ klassieke Nooit meer slapen heeft het International Film Festival Rotterdam een prestigieuze openingsfilm gescoord. Met Beyond Sleep van Boudewijn Koole gaat IFFR 2016 op 27 januari van start.

Er is alle reden om nieuwsgierig te zijn. Regisseur Koole geldt sinds Kauwboy als een van Nederlands meest aansprekende jonge regisseurs. En om de verfilming recht te doen ging producent Keyfilm (Ventoux) in zee met een Noorse coproducent. In de film gaat jonge geoloog Alfred (Reinout Scholten van Aschat) naar Noorwegen op zoek naar meteorieten en de erkenning die zijn vader, ook geoloog, nooit kreeg.

Het vinden van een goede openingsfilm is jaarlijks best een klus voor het IFFR. Aansprekende titels worden meestal weggekaapt door de grotere festivals, en ook de eigen kweek via het Hubert Bals Fonds kiest niet automatisch voor een wereldpremière in Rotterdam. Nederlands product is dus steeds vaker een optie, zoals in 2013 De wederopstanding van een klootzak. Overigens is de kans groot dat Beyond Sleep later ook in Berlijn zal opduiken. Scholten van Aschat is daar Shooting Star. 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
LadyBird