banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Bijzondere filmfestivals in Rotterdam

28 juli 2016

Films kijken bovenop een oud treinstation, of gewoon met z’n allen in de openlucht in het hart van de stad.

Tot en met 31 juli: Roffa Mon Amour, een vijfdaags festival dat plaatvindt op een oud treinstation, Station Hofplein. Roffa Mon Amour is zogeheten silent cinema, wat betekent dat de films met een koptelefoon worden vertoond. Een filmticket en koptelefoon kosten 7,50 euro; Cineville-leden betalen niks. Bijzonder: de vertoning van The Witch, een historische horrorfilm die zich afspeelt in 1630. Voor het complete programma: roffamonamour.com

Pleinbioscoop is minder intiem: negentien zomeravonden worden op een groot scherm in het hart van de stad de beste films van afgelopen seizoen plus een aantal klassiekers vertoond. Van 10 tot en met 28 augustus kunnen bezoekers (het zijn er soms meer dan duizend) hun stoeltje (voor een euro gehuurd of zelf meegebracht) weer neerzetten in het Museumpark. In samenwerking met KINO vertoont Pleinbioscoop op vrijdag 26 augustus de sciencefiction-klassieker Aliens (1986).

KINO is het nieuwe filmtheater van Rotterdam, gelokaliseerd in het oude LanterenVenster-complex, dat op 20 oktober officieel zijn deuren opent.

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Dorst_HFN