banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Bijzondere première Phantom Thread op IFFR

22 december 2017

Het meest begeerde ticket van IFFR 2018 is bekend: Phantom Thread Live. De nieuwe film van regisseur Paul Thomas Anderson zal op 2 februari in de Doelen worden vertoond met begeleiding van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Anderson zal daarbij aanwezig zijn. Muzikanten van het London Contemporary Orchestra zijn voor de gelegenheid toegevoegd aan het RPO.

Festivaldirecteur Bero Beyer is vanzelfsprekend in zijn nopjes met de voorstelling. ‘Er is niets zo magisch als een langverwachte film zien met livemuziek van zo’n orkest – helemaal in de indrukwekkende grote zaal van de Doelen.’ Dirigent Robert Ames van het London Contemporary Orchestra zal de avond leiden. In 2003 was Anderson voor het laatst op bezoek in Rotterdam.

In Phantom Thread wordt het leven van een beroemde Londense couturier op zijn kop gezet door de komst van een model die zijn muze wordt. Daniel Day-Lewis speelt modeontwerper Reynolds Woodcock, Vicky Krieps de jongere vrouw die hem zo in verwarring brengt. Na de opnamen van Phantom Thread kondige Day-Lewis zijn afscheid van het acteren aan.

De score van Phantom Thread werd geschreven door Jonny Greenwood van Radiohead, alweer diens vijfde samenwerking met Paul Thomas Anderson. Greenwood won eerder een Zilveren Beer voor de score van There Will Be Blood. Het is niet bekend of Greenwood ook aanwezig zal zijn bij de uitvoering. Phantom Thread draait vanaf 1 maart in de bioscopen en wordt uitgebracht door UPI.

Terug op het IFFR: regisseur Paul Thomas Anderson / UPI

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
Phantom_Thread240x180
9694_BVHV_BANNER_HFN(240x180px)
Design Ad Banner 240x180– HFN
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180