banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Brimstone geselecteerd voor Toronto International Film Festival

26 juli 2016

Martin Koolhovens thriller Brimstone is geselecteerd voor een special screening tijdens de aankomende editie van het filmfestival van Toronto (TIFF). Het filmfestival zal plaatsvinden van 8 tot en met 18 september.

Brimstone is de eerste Engelstalige productie van de Nederlandse regisseur en scenarist Koolhoven die eerder vele internationale prijzen won met Oorlogswinter en furore maakte met Suzy Q, Het schnitzelparadijs en Het zuiden. Met de selectie voor het TIFF maakt Brimstone kans op de publieksprijs van het festival die in het verleden al gewonnen werd door Oscarwinnende films als The King's Speech, 12 Years a Slave en de Nederlandse film Antonia. 

Het betekent een prestigieuze première voor de duistere western van Koolhoven, want het TIFF is na Cannes het belangrijkste filmfestival ter wereld. Toronto is het officieuze startschot van het festivalseizoen, dus wie daar scoort gaat een goed jaar tegemoet. Dit jaar zullen onder meer Jonathan Demme, Denis Villeneuve, Lone Scherfig, Oliver Stone, Tom Ford en Ewan McGregor hun films op het TIFF in wereldpremière laten gaan. Openingsfilm is Antoine Fuqua’s The Magnificent Seven.

Brimstone is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de negentiende eeuw. Een spannende, gewelddadige thriller over Liz, een jonge vrouw wier leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan wanneer er een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt. Dakota Fanning speelt de uitdagende rol van Liz en Guy Pearce neem de mannelijke hoofdrol op zich. Carice van Houten is samen met Kit Harington gecast in belangrijke bijrollen. 

Wanneer Paradiso Filmed Entertainment de film in Nederland gaat uitbrengen wordt binnenkort bekend gemaakt. 

brimstone torontoBrimstone. Paradiso Filmed Entertainment.

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)