banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Bruno Ganz in het zonnetje op Film by the Sea

27 augustus 2017

De Zwitserse acteur Bruno Ganz (76) krijgt dit jaar de Grand Acting Award op Film by the Sea. Ganz, bij het grote publiek vooral bekend van zijn hoofdrol in Der Untergang, krijgt de prijs op 15 september uitgereikt.

Gedurende zijn lange carrière werkte Ganz meerdere malen samen met regisseur Wim Wenders. Hij speelde opvallende rollen in diens Der amerikanische freund (1977), Der Himmel über Berlin (1987) en Faraway, so Close! (1993). Recentelijk was hij te zien in Francis Ford Coppola's Youth Without Youth (2007), Stephen Daldry's The Reader (2008), Jaume Collet-Serra's Unknown Identity (2011) en Ridley Scott's The Counselor (2013). 

Op de komende editie van Film by the Sea worden zijn twee meest recente films vertoond: The Party en In Times of Fading Light.

The Party is een tragikomedie van Sally Potter (Orlando) waarin een Britse politica (Kristin Scott Thomas) een feestje geeft om haar promotie te vieren. De viering verloopt niet als gepland. Behalve Ganz en Scott Thomas zijn er ook rollen weggelegd voor Timothy Spall, Patricia Clarkson, Cillian Murphy en Emily Mortimer.

In Times of Fading Light is een boekverfilming van regisseur Matti Geschonneck over de ineenstorting van het voormalig Oostblok. Ganz speelt hierin een 90-jarige doorgewinterde communist die aan dementie leidt.

De Grand Acting Award wordt uitgereikt aan filmmakers of acteurs die bijzondere verdiensten hebben verricht voor de filmindustrie. Eerder ontvingen Morgan Freeman, Sir Ben Kingsley, Michael Nyqvist, Stanley Tucci,  Jan Decleir, Monic Hendrickx en Claudia Cardinale de prijs.

De uitreiking van de Grand Acting Award vindt plaats op vrijdag 15 september. Tijdens de ceremonie worden tevens de Film en Literatuur Award en De Parel voor de beste boekverfilming uitgereikt.   

De 19de editie van Film by the Sea vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 17 september in Vlissingen.

Distributeur Cinéart brengt The Party op 14 december uit in de Nederlandse bioscoop.

 

Bruno Ganz / FbtS / Patricia Clarkson en Bruno Ganz in The Party / Cinéart

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px