banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Cannes gaat van start met Woody Allen

29 maart 2016

Voor de derde maal in zijn carrière mag Woody Allen het filmfestival van Cannes openen. Café Society zal op 11 mei het startsein geven voor ’s werelds meest invloedrijke filmfestival. Café Society dingt niet mee naar de Gouden Palm, de film draait net als al Woody's vorige inzendingen buiten competitie.

Woody Allen is inmiddels recordhouder op de Croisette: Hollywood Ending (2002) en Midnight in Paris (2011) gingen Café Society voor als festivalopener. In totaal heeft de cineast veertien producties laten debuteren in de Zuid-Franse badplaats. Niet zo vreemd, want er is geen land ter wereld waar de regisseur zo wordt vereerd als Frankrijk. Zijn meest recente film Irrational Man bracht er meer geld op dan waar dan ook ter wereld.

Niet veel is nog bekend over Café Society. Het festival schrijft: ‘De film handelt over een jonge man die gedurende de jaren dertig in Hollywood beland, op zoek naar werk. Hij wordt er verliefd en wordt meegesleept door de bruisende cafe society, zo kenmerkend voor het tijdperk.’ Hoofdrollen zijn voor Kristen Stewart en Jesse Eisenberg, met onder meer Steve Carell, Blake Lively en Parker Posey in bijrollen.

foto: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart en Woody Allen op weg naar de rode loper van Cannes (Amazon Studios)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
LadyBird