banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Captain Fantastic opent Night at the Museum

16 augustus 2016

Het eerste Night at the Museum zal 22 augustus openen met Captain Fantastic. Geen Marvel-titel, maar een feelgood familiedrama met Viggo Mortensen als strenge vader die zijn kinderen een opvoeding in de wildernis geeft. Night at the Museum is een initiatief van het online filmplatform Cinetree.

Het betreft een voorpremière, want Captain Fantastic gaat 1 september landelijk in roulatie. De film van regisseur Matt Ross gooide tot op heden hoge ogen op het festivalcircuit. Publieksprijs Karlovy Vary, regieprijs Certain Regard in Cannes en Director to Watch op Palm Springs maken dat Captain Fantastic nu al een serieuze Oscarkandidaat is.

Met Night at the Museum komt het filmplatform Cinetree onder de mensen. Tot op heden konden abonnees tegen betaling online films kijken die geselecteerd waren door filmkenners van naam. Wekelijks worden nieuwe titels toegevoegd. Het platform is een initiatief van onder meer actrice Hanna Verboom.

Night at the Museum vertoont vijf dagen lang ’s avonds een voorstelling op de binnenplaats van het Amsterdam Museum. Ook hier is de selectie van gerenommeerde liefhebbers. Martin Koolhoven komt Cidade de Deus brengen (24.08), Wende Snijders introduceert The Artist (23.08). Elke avond start met een filmquiz en eindigt met een dj of live band.

Hemelse vader of terreur-pappa? Viggo Mortensen is streng maar rechtvaardig in Captain Fantastic (Cineart)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie