banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Cine Europe: Nolan en Villeneuve pleiten voor het grote scherm

20 juni 2017

Er was een hoofdrol weggelegd voor Christopher Nolan in de productpresentatie van Warner Bros. op CineEurope. En Sony pakte flink uit met een keur aan grote namen op het podium.

Vier studio’s op één middag, dat moet wel haast een CineEurope-record zijn. Nadat EuropaCorp en StudioCanal maandag hun nieuwste titels hadden gepresenteerd was het de beurt aan achtereenvolgens Sony en Warner. Sony had een flinke delegatie bekende gezichten naar Barcelona laten komen om het aanstaande product in het zonnetje te zetten. Dus kwam zomaar Jack Black het podium opgerend terwijl hij de filmsong van Jumanji zong.

Jack Black zingt de filmsong uit Jumanji

Sony heeft deze hit uit 1994 in een nieuw jasje gestoken en de film heet nu Jumanji: Welcome to the Jungle. Vijf scholieren die moeten nablijven stuiten op een oude spelcomputer die hen direct een adventure game inzuigt. Alleen verschillen hun spelverschijningen nogal met de werkelijkheid. Dwayne Johnson en Kevin Hart leiden de cast van de grote kersttitel.

President International Distribution Steven O’Dell had een speech paraat waarin hij veelvuldig werd onderbroken door txt-berichtjes. Niet zo vreemd, want The Emoji Movie wordt in augustus een grote titel voor Sony Pictures Animation. En ook op horrorgebied laat de studio zich niet onbetuigd. Met Cadaver, Insidious 4 en de remake van de cultfilm Flatliners doet Sony flink mee in het schriksegment.

Tom Holland en Jon Watts over Spider-Man:Homecoming

Grote namen bleven ondertussen komen. Tom Holland en regisseur Jon Watts hadden de eerste twaalf minuten van Spider-Man: Homecoming meegenomen, en voor Blade Runner 2049 verscheen zelfs een hele delegatie op het podium. Leuk dat naast Ryan Gosling en regisseur Denis Villeneuve ook Sylvia Hoeks even acte de présence mocht geven. De actrice uit Maarheeze heeft een van de hoofdrollen. Villeneuve gaf aan zich in te leven in de wensen van de vertoners: ‘We made this film with your cinemas and state-of-the-art projection in mind.’

De cast van Blade Runner 2049

Het grootste hart onder de riem voor de branche kwam een blok verder, toen Warner Bros. het auditorium had overgenomen. De studio bracht direct haar grootste kanon in stelling: Christopher Nolan. Compleet uit zijn hoofd gaf de regisseur een bevlogen speech over de toegevoegde waarde van het kijken naar film op het grote doek. Nolan vertelde hoe hij en zijn cameraman Hoyte van Hoytema er met Dunkirk voor het eerst in waren geslaagd om voor de volle 100 procent op 70mm IMAX-camera’s te draaien. ‘Cinema is spectacle, it needs to be told on the big screen,’ aldus de cineast die het warmste applaus van de dag kreeg.

Aan spektakel geen gebrek in de line up van de studio voor het komende jaar. Geostorm, Rampage en Tomb Raider moeten voor Warner de thrill-factor verzorgen. Heel belangrijk is natuurlijk de relatie met DC Comics, die op korte termijn twee films gaat opleveren. In november Justice League en volgend jaar Aqua Man. Gal Gadot en Jason Mamoa bedankten per video alle aanwezigen voor hun inzet, waarbij het opviel hoe de in films zo vervaarlijk ogende Mamoa in werkelijkheid een gezellige prater is.

Op komedieterrein waren The House (Will Ferrell begint een casino in zijn kelder) en Who’s Your Daddy (broers Ed Helms en Owen Wilson zoeken hun biologische vader) de opvallende titels. Warner Animation lanceerde Small Foot (yeti’s ontdekken de mens) en een nieuwe LEGO-titel: The LEGO Ninjago Movie.

Natuurlijk kon het Harry Potter-universum niet ontbreken in de presentatie. Fantastic Beasts-regisseur David Yates praatte de zaal per video bij over de stand van zaken van deel 2. Leukste Warner-moment kwam van Lego Batman die de aanwezigen in verschillende Europese talen welkom heette maar zich daarbij wel afvroeg: ‘Hoeveel landen heeft Europa wel niet?’ Genoeg landen om de studio ook het komende jaar weer van veel afzetgebied te voorzien.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN