banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CineEurope: And the winners are...

23 juni 2017

Zoals elk jaar werden er op de slotavond van CineEurope weer een aantal vakprijzen uitgereikt. En daar zat toch ook nog een verrassing tussen.

Eddy Duquenne, CEO van de Kinepolis Group, kreeg de prijs voor International Exhibitor of the Year. Die werd hem overhandigd door Andrew Cripps, sinds vorig jaar president international theatrical distribution bij 20th Century.

Lee Jury en Tony Chambers van The Walt Disney Studios Motion Pictures International kregen de prijs voor International Distributors of the Year. De prijs voor Independent Producer of the Year ging naar Telecino Cinema, coproducent van films als The Impossible, Spanish Affair en A Monster Calls. CEO Ghislain Barrois en director general Alvaro Augustin namen de prijs in ontvangst. Telecino is De UNIC Award of Achievement tenslotte ging naar Piero Fumagalli van het Italiaanse Arcadia Cinemas.

Daarnaast was er speciale aandacht voor de founding fathers van de inmiddels zesentwintig jaar oude bioscoopbeurs. De CineEurope Founder's Recognition Award werd tijdens de speciale ceremonie uitgereikt aan Jose 'Pepe' Batlle (voorheen Cinesa), Joost Bert (Kinepolis), Jean Labé, Stephane Monnot (The Coca-Cola Company), Tomas Naranjo (Kelonik), Lauge Nielsen (Pathé), Jaime & Camilo Tarrazon (ACEC) en Ad Weststrate (CineCity Vlissingen en Terneuzen).

Managing director van CineEurope, Robert Sunshine, werd - tot zijn verrassing - door UNIC en de filmstudio's zelf ook nog in de spotlight gezet. Hoewel hij gedurende de hele beurs al diverse malen was bedankt, kreeg hij gisteravond een speciale achievement award voor zijn grote inzet voor de bioscoopindustrie. Hij kreeg een zestiende eeuwse oude landkaart van Barcelona als cadeau.

 

Eddy Duquenne krijgt award van Andrew Cripps

 

De oprichters van CineEurope bij elkaar.

 

Phil Clapp, CEO UNIC, Lauge Nielsen en Ad Weststrate (van links naar rechts)

 

Ook CineEurope's eigen Bob Sunshine kreeg achievement award

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN