banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CineEurope: Award Ceremony sluitstuk Europese bioscoopconventie

24 juni 2016

De vijfentwintigste editie van CineEurope zit erop. En zoals elk jaar werd de officiële conventie van UNIC afgesloten met het uitreiken van prijzen aan vakbroeders die in de spotlight gezet moeten worden.

Master of ceremony Niels Swinkels - hij deed dat samen met de voormalige COO van UCI, de Catalaanse Pepe Batlle - stond bij het begin van de show wel even stil bij de aanslag op en gijzeling van bezoekers in de Kinopolis-bioscoop in het Duitse Viernheim diezelfde middag.

CineEurope Award CeremonyAward Ceremony CineEurope 2016 (foto Tanja van Rooden)

Christian Langhammer van Cineplexx Group kreeg vervolgens de prijs International Exhibitor of the Year. Langhammer is de oprichter van Cineplexx en verantwoordelijk voor de exploitatie van vijfentwintig bioscopen in Oostenrijk. In 2008 richtte hij met Christof Papousek Cineplexx Internationaal op dat bioscopen exploiteert in onder meer Slovenië, Kroatië, Griekenland en Macedonië.

Rodolphe Buet van Studiocanal werd uitgeroepen als International Distributor of the Year. Hij is president of distribution & marketing van StudioCanal. Buet werkt als sinds 2005 voor de distributeur wiens catalogus als een van de grootste ter wereld kan worden beschouwd. Buet verdiende zijn sporen vooral in Frankrijk en Duitsland.

De Deense filmstudio Nordisk Film kreeg dit jaar de Independent Film Award. Het bedrijf, opgericht in 1906, is een van 's werelds oudste nog steeds actieve filmstudio's. Het bedrijf houdt zich ook bezig met distributie en exploitatie. De prijs werd in ontvangst genomen door Kenneth Wiberg, president filmdistribution van Nordisk.

Er was ook nog een prijs voor Scott Neeson - de voormalige president van 20th Century Fox International - die zich met zijn Cambodian’s Children Fund inzet voor kinderen in Cambodja. Hij kreeg de aan de filmindustrie gelinkte Variety International Children’s Fund Humanitarian Award. Er werd 165.000 euro opgehaald voor het goede doel.

De comScore European Box Office Achievement Award tenslotte was voor Walt Disney Studios Motion Pictures International. Het bedrijf kreeg de prijs voor het enorme succes van Star Wars: The Force Awakens.

CineEurope vindt in 2017 wederom plaats in Barcelona. En wel van maandag 19 juni tot en met donderdag 22 juni.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie