banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CineEurope: Barco en Coca-Cola bundelen krachten

21 juni 2017

Coca-Cola en Barco hebben de handen tijdens CineEurope op een slimme manier ineengeslagen om exploitanten de kracht van beleving in de lobby en concessions area te laten zien.

Practise what you preach, moeten ze bij Coca-Cola en Barco hebben bedacht. Dus werd de enorme stand van de frisdrankleverancier tijdens CineEurope uitgerust met de zogeheten Lobby Experience van Barco.

Twee muren met LED-displays, 44 LCD displays, 34 showlichten en verschillende soorten sensoren zorgden ervoor dat de stand van Coca-Cola op gepaste tijden nog meer tot leven kwam. En er bovendien van alles werd geregistreerd.

Want dat is wat Barco met Lobby Experience voor ogen heeft: de lobby met behulp van een veelheid aan schermen, speciale content en Barco’s Lobby Manager omtoveren tot een plek die mensen in de stemming van een bepaalde film kan brengen. Of, in het geval van de Coca-Cola-stand, exploitanten kan laten zien hoe de concessions area op een actieve manier gebruikt kan worden om een specifieke boodschap zoals aanbiedingen en promoties over te brengen.

De sensoren werden ook gebruikt om te meten hoeveel mensen de stand bezochten, en leveren een exploitant bij toepassing in het theater zelfs informatie op over hoe vaak de vloer schoon gemaakt moet worden en hoe lang de rijen bij de kassa zijn.

Een andere partner waarmee Coca-Cola samenwerkte om exploitanten in de stand de mogelijkheden en impact van vernieuwende concepten te laten zien was Atom Tickets. Via de app van Atom kan de consument niet alleen zijn bioscoopkaartjes kopen, maar zijn eten en drinken zelfs al van tevoren bestellen. Een service die met name door een deel van het jonge publiek enorm wordt gewaardeerd, zo bleek uit een video die Coca-Cola toonde tijdens het seminar What Do Youth Audiences Really Want?

Coca-Cola stand in samenwerking met Barco

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
LadyBird