banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CineEurope: bioscopen wereldwijd slaan handen ineen

22 juni 2017

Bioscoopketens wereldwijd en hun brancheorganisatie gaan intensiever samenwerken en hebben daartoe de Global Cinema Federation (GCF) opgericht. Dat werd bekendgemaakt op de derde dag van CineEurope.

De omzet van bioscopen wereldwijd – inmiddels 38,6 miljard dollar per jaar- is nog steeds groeiende, maar dat wil niet zeggen dat exploitanten lui achterover kunnen leunen. De veranderingen in de markt en maatschappij zijn zo aanzienlijk dat men, ondanks de concurrentie en de altijd meekijkende mededingingsautoriteiten, op sommige terreinen maar al te graag wil samenwerken.

De meest in het oog springende thema’s die bioscoopexploitanten wereldwijd binden zijn filmdiefstal, technologiestandaarden, muziekrechten en de samenwerking met filmstudio’s en de creatieve sector.

De bioscoopketens die zijn overgegaan tot de oprichting van de GCF zijn AMC, Cinemark, Cineplex, Cinépolis, Cineworld, CJ-CGV, Event Cinemas, Les Cinemas Gaumont Pathé, Regal Entertainment Group, Vue International en Wanda Cinemas, zo meldt het persberciht. Ook de Amerikaanse belangenorganisatie NATO en UNIC voor de Europese bioscoopondernemers – en daarmee ook al hun leden - maken deel uit van Global Cinema Federation.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px