banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CineEurope: Disney heeft een portefeuille vol blockbusters in de aanbieding

23 juni 2016

Het was niet zozeer de vraag of Disney de bezoekers van CineEurope zou gaan verblijden met bijzonder product. Dat de studio van Marvel, Pixar en Lucasfilm stevig zou uitpakken stond wel vast. Maar wat de huidige koploper precies in petto zou hebben, dat was de natuurlijk de vraag. Beelden van de nieuwe Pirates? Doctor Strange? Een eerste glimp van de nieuwe Star Wars?

De antwoorden op die vragen luidden ‘ja’, ‘ja’ en ‘soort van’. Om met Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell no Tales te beginnen, hier had de studio een behoorlijk lange scène uit geselecteerd. De franchise ziet Orlando Bloom terugkeren, en heeft met Javier Bardem als Captain Salazar een Oscar-winnende schurk in huis gehaald. En natuurlijk is daar Johnny Depp als Jack Sparrow.

Vanzelfsprekend was er veel aandacht voor het aankomend Marvel-product. Chris Hemsworth pakt in Thor: Ragnarök (2017) de hamer op tegen nieuwe vijanden. Ook Tom Hiddleston is weer van de partij als Loki. Hulk Mark Ruffalo toont zijn gezicht en niemand minder dan Cate Blanchett maakt met de film haar Marvel-debuut.

Chris Pratt had een persoonlijke boodschap van de set van Guardians of the Galaxy Vol. 2, en wist te vertellen dat zijn personage in dit deel zijn biologische vader zal ontmoeten.

Doctor Strange belooft een superheldenfilm met een stevige Britse inbreng te worden, gezien het grote aandeel van Engelse acteurs als Chiwetel Ejiofor, Tilda Swinton (als mystieke leermeester) en natuurlijk Benedict Cumberbatch in de titelrol. Stephen Strange is een fameus neurochirurg die door een auto-ongeluk zijn kostbare handen niet langer kan gebruiken. Wanhopig reist hij reist af naar de Himalaya voor verlossing, die hij vindt in een eeuwenoud klooster.

Disney gaat verder met het in live action omzetten van haar klassieke animatiecatalogus, en we kregen een uitgebreid voorproefje van wat Beauty & the Beast gaat worden. Met Emma Watson als Belle en twee nieuwe liedjes van de oorspronkelijke schrijver Alan Menken (wiens oorspronkelijke songs natuurlijk terugkeren) wordt het een combinatie van nieuw en vertrouwd. De eerste teaser van Beauty & the Beast was goed voor 92 miljoen view. In één dag.

Voor Pixar werd er door Disney aandacht besteed aan het feit dat Finding Dory een spectaculaire opening in Amerika had. Daarnaast werd de komst van Cars 3 gemeld.

En dan de nieuwe Star Wars. Nee, de studio had nog geen beelden paraat van hoe Rian Johnsons Episode VIII er in 2018 uit zal gaan zien. Maar om niet een al te groot gat te hoeven laten vallen komt Disney dit jaar al wel met Star Wars: Rogue One, een zogeheten stand alone productie die zich afspeelt rond de tijd van Episode IV. Net als The Force Awakens heeft een jonge vrouw de hoofdrol, de in Barcelona in diverse films aanwezige Felicity Jones, en worden bijrollen bevolkt door een eclectische mix aan internationaal talent. Chinese vechtmeester Donnie Yen en Deense karakterspeler Mads Mikkelsen, om er maar twee te noemen.

Met een daverend optreden van zangers uit Moana, de nieuwe productie van Disney Animation, die in Nederland wordt uitgebracht als Vaiana, sloot de studio de presentatie af.

Disney, Moana  Moana (foto: Tanja van Rooden)

lees meer
Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird