banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CineEurope: eOne zet volgende stap

23 juni 2017

De laatste jaren heeft Entertainment One veel geïnvesteerd in overnames van en partnerships met grote spelers uit de internationale filmwereld. Niet vreemd dat de Canadese muziek-, tv- en filmgigant heel wat hoogwaardig product kon tonen tijdens de laatste dag van CineEurope.

We hebben het deze week vaak gehoord: ‘We had the biggest year yet.’ In het geval van Entertainment One klopte het ook echt. De afgelopen twaalf maanden waren met 320 miljoen aan de internationale boxoffice een topjaar voor de mini-major. Entertainment One speelt mee met de grote jongens, en om dat te bewijzen kregen alle aanwezigen bij de ingang van de zaal een boek in handen gedrukt. En niet zomaar een boek: The Silver Chair van C.S. Lewis. In navolging van Disney en Fox gaat eOne dus verder met de Narnia-franchise.

Daar zijn nog lang geen beelden van, wel van wat een serieuze Oscar-kandidaat kan worden: Detroit van Kathryn Bigelow. Het is het verhaal achter het ontstaan van een van Amerika’s meest gewelddadige opstanden tegen de politie, de Detroit Riots uit 1967. En met zoveel aandacht voor vrouwelijk talent in Hollywood mag best wel eens gezegd worden dat Bigelow daarin een enorme voortrekkersrol heeft gespeeld.

Meer historisch drama in Entebbe, een nieuwe filmversie van de gebeurtenissen rond de spectaculaire bevrijding van Joodse vliegtuigpassagiers in 1976. José Padilha regisseert, hoofdrollen zijn voor Rosamund Pike en Daniel Brühl. Luchtiger oogde Molly’s Game, het regiedebuut van befaamd filmscenarist Aaron Sorkin. Het is het waargebeurde verhaal van Olympisch topsporter Molly Bloom die als pokeraar een gokimperium opbouwt. Jessica Chastain zei in een videoboodschap wat de beelden bevestigden: een veelbelovend project.

Na tien jaar stilte zijn er plotseling drie romans van Ian McEwan (Atonement) in diverse stadia van filmontwikkeling. Entertainment One heeft de eerste bewerking inmiddels klaar. In The Children Act moet Emma Thompson als rechter beslissen of een jonge kankerpatiënt gedwongen mag worden een behandeling te ondergaan.

Head of Theatrical Distribution Kezia Williams sloot af met een bijzondere productie. In Stan & Ollie kruipen Steve Coogan en John C. Reilly in de huid van het beroemdste komisch duo ooit: Stan Laurel & Oliver Hardy. De beelden toonden de grappenmakers in hun nadagen, geplaagd door geldgebrek en scheidingsperikelen. Dat leidt ondermeer tot deze Stan-klassieker: ‘I’m not going to marry again. I’m just going to find a woman I don’t like and buy her a house.’

Kezia Williams kondigt een nieuw kroonjuweel voor eOne aan / Tanja van Rooden

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN