banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CineEurope: Fox tilt sluier over Avatar-sequels op

21 juni 2017

Wat verwacht je op CineEurope? Grote namen, veelbelovende projecten, bijzonder beeld en een mooi feest toe. Fox had het in de 2017-editie allemaal.

   Optreden tijdens Fox presentatie

Wat wil iedereen van Fox weten? Hoe het met Avatar staat natuurlijk. Geen enkel project is zo omgeven met vragen als de vier films die James Cameron aan het plannen is als opvolgers van de succesvolste speelfilm aller tijden. En zowaar, er was nieuws. Niet van Cameron zelf, maar van zijn rechterhand Jon Landau. Hij kwam om de productiestart van Alita: Battle Station aan te kondigen, waarvoor regisseur Robert Rodriguez een enthousiast praatje hield. Maar waar de aanwezigen toch vooral benieuwd naar waren was de voortgang van de vier Avatar-sequels.

Dit kregen we te horen: na jaren van schrijven start James Cameron dit jaar nog met de (motion capture) opnamen, en alle bekende namen van de originele film doen mee. De vier films vertellen elk een op zichzelf staand verhaal, en spelen zich allemaal af op Pandora. Het wordt een ware onderdompeling in de unieke flora en fauna van de planeet, waarvan Landau veel ontwerpschetsen had meegenomen. En samen vormen de vier toch ook één groter verhaal. December 2020 zien we het eerste resultaat.  

Niemand minder dan Fox-CEO Stacey Snider was overgekomen om de productpresentatie in te luiden. Ze herhaalde de speerpunten van de Fox-filosofie en hield de aanwezigen voor: ‘Showmanship is what we need to bring to an audience every time.’ De studio voegde de daad bij het woord met een uitgebreide rondgang langs projecten in verschillende stadia van voltooiing.

September 2017 zal Kingsman: the Golden Circle zijn première beleven en regisseur Matthew Vaughn zit nog volop in de postproductie van zijn humoristische actiethriller. Vaughn werd op het podium geïnterviewd door Fox-bazen Andrew Cripps en Kieran Breen en mocht daarna een paar lange actiescènes tonen. Ook Colin Firth werd naar voren gehaald om uit te leggen hoe het mogelijk was dat zijn in The Secret Service overleden personage in The Golden Circle kennelijk springlevend is. Firth, diplomatiek: ‘Ik weet eigenlijk nog niks, misschien zit ik er wel helemaal niet in.’ De getoonde beelden bewezen het tegendeel.

Andrew Cripps, Colin Firth, Matthew Vaughn en Kieran Breen

Colin Firth

Een Nederlands tintje heeft The Mountain Between Us, waarvan de regie gevoerd is door Hany Abu-Assad. Uit de achter-de-schermen-beelden bleek hoe pittig de opnamen van dit survival-drama moeten zijn geweest. Kate Winslet en Idris Elba spelen overlevenden van een vliegtuigcrash die op eigen kracht van een bergtop moeten zien af te komen. Abu-Assad had bedacht dat hij het bovenop een echte Canadese berg wilde filmen, en hij liet Winslet ondermeer in ijskoud water onderdompelen. CEO Breen, met perfect understatement: ‘The last time we threw Kate Winslet in a tank of cold water, it ended quite well.’

Fox Searchlight had werk meegenomen dat de komende maanden de internationale festivals zal aandoen. Zo staat Guillermo del Toro’s volgende fantasyproject The Shape of Water op de agenda voor december, en zullen Emma Stone en Steve Carell al in september aan de bak moeten in The Battle of the Sexes, de verfilming van een tennisduel dat in 1973 wereldnieuws werd. Frances McDormand gaat in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri tamelijk onorthodox de strijd aan met de politie van haar stadje die de dood van haar dochter niet wil onderzoeken.

Na een geestig videobericht van Ryan Reynolds als Deadpool was het tijd voor de uitsmijter. Vorig jaar mocht regisseur Michael Gracey uitgebreid vertellen over de lange weg om zijn droomproject The Greatest Showman te realiseren. Dit jaar bracht hoofdrolspeler Hugh Jackman dansers en scènes mee uit de muzikale biopic over het leven van de legendarische circusbaas P.T. Barnum. Met de van hem bekende flair legde Jackman uit waarom hij zo in deze musical gelooft, en hij voorspelde dat zijn medespelers Keala Settle en Zendaya door deze film straks wereldsterren zullen zijn.

Hugh Jackman is The Greatest Showman

En toen was het tijd om een lange CineEurope dag uit te luiden met een Greatest Showman-diner en –feest waar P.T. Barnum zelf zich niet voor zou hebben hoeven schamen. En Hugh Jackman? Die stond geduldig klaar om iedereen die met hem op de foto wilde ter wille te zijn.  

(foto's Tanja van Rooden)

Bewaren

Bewaren

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN