banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CineEurope in de startblokken

16 juni 2015

Over zes dagen is het zover. Dan start de 2015-editie van de officiële conventie van UNIC CineEurope in Barcelona. Wat worden de highlights en wat valt er te zien?

Uiteraard wordt er door de aanwezige bezoekers weer reikhalzend uitgekeken naar de productreels van de grote studio’s maar ook de productpresentaties van de kleinere studio’s verdienen veel aandacht.

De aftrap vindt op maandag plaats met de productpresentatie van Studiocanal. Deze wordt gevolgd door Mister Smith Entertainment en Dreamworks Studios. ‘s avonds neemt Warner Bros. Pictures het stokje over en volgt de eerste screening, de comedy Vacation.

Dinsdag geeft Universal Pictures International een preview van hun line up 2015 gevolgd door de screening van de avonturenfilm Everest.

Voor de avond zijn de verwachtingen hoog gespannen want Twentieth Century Fox kondigt special guests aan bij hun product presentatie. Deze presentatie gaat gevolgd worden door een thema avond die gewijd is aan The Peanuts Movie of, zoals de film in Nederland zal gaan heten: Snoopy en Charlie Brown: de Peanuts film.

Paramount Pictures houdt vooralsnog de kaarten nog even tegen de borst daar waar het hun screening, na de product presentatie, op woensdag betreft. Gaat het Terminator: Genisys in IMAX / 3D worden of misschien toch Mission: Impossible – Rogue Nation, ook in IMAX?

De woensdagmiddag is als vanouds voor Disney met hun line up en screening. Vol verwachting wordt uitgekeken naar nog meer Star Wars: The Force Awakens en misschien de vertoning van Ant-Man? De avondpresentatie is voor Sony met naar verwachting meer nieuws over Spectre. Welke film vertoond gaat worden is nog niet bekend gemaakt.

Op donderdag, de laatste CineEurope vertelt Lionsgate Motion Picture Group wat we van de studio kunnen gaan verwachten en we krijgen hun film Sicario te zien. In de middag presenteren Unifrance Films en Europacorp zich.

Vanaf dinsdagmiddag is de beursvloer geopend. Veel bedrijven zullen ook dit jaar weer presentaties geven van hun nieuwe producten. Techniek, concessions, bioscoopinventaris, het belooft dit jaar een volle beursvloer te worden.

Ook de seminars tijdens CineEurope mogen ieder jaar op veel belangstelling rekenen. Naast de bekende langere seminars verspreidt over de week zullen er dit jaar op donderdag in kortere sessies verspreid over de beursvloer updates worden gegeven over zaken als lasers en immersive motion.

De laatste dag van de conventie wordt ‘s avonds afgesloten met de uitreiking van de diverse vakprijzen.

Foto: Het thema-feest van Twentieth Century Fox wordt geheel gewijd aan The Peanuts Movie


Lees een uitgebreide vooruitblik op CineEurope in HFN 124.

Online lezen? Ga naar magazines en klik op de cover HFN #124 om het magazine online door te bladeren.

Lees het interview van Patrick von Sychowski met UNIC’s Phil Clapp over CineEurope op Celluloid Junkie.

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px