American Made
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CineEurope: Jeffrey Katzenberg geëerd met Lifetime Achievement Award

20 juni 2016

CineEurope zonder Jeffrey Katzenberg; het is nauwelijks voor te stellen. Toch komt er ook aan alle goede dingen een einde. Tijdens de eerste dag van CineEurope kreeg DreamWorks Animations Jeffrey Katzenberg de Lifetime Achievement Award voor zijn onuitputtelijke inzet voor de filmindustrie.

Jeffrey Katzenberg ontvangt Lifetime Achievement Award(Jeffrey Katzenberg, midden, met Andrew Sunshine, links, en Paul Hanneman, rechts) Foto: Tanja van Rooden

Met de recente verkoop van DreamWorks Animation aan NBCUniversal, onderdeel van kabelaar ComCast, komt er binnenkort een einde aan het tijdperk Katzenberg. Hij treedt terug als baas van de animatiestudio.

Katzenberg kreeg de prijs uit handen van CineEurope’s Andrew Sunshine. Een speciale reel met highlights van films waarmee Jeffrey Katzenberg zijn stempel heeft gedrukt op de industrie werd ingeleid door Paul Hanneman van 20th Century Fox, de huidige distributeur van de films van DreamWorks Animation.

Het was voor de tweede keer in de geschiedenis dat de prijs werd uitgereikt. De eerste keer, in 1993, ging de prijs naar Steven Spielberg. Met hem en David Geffen richtte Jeffrey Katzenberg in 1994 de filmstudio DreamWorks op.

 

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
InBlue_HFN_240x180
XX_HITMAN'S-BODYGUARD_BANNER(240x180)
LOGAN LUCKY_HFN_240x180px_v1
WebBanner_FBTS_2017_versie2_print
BELLA-DONNAS_HFN_240x180px
Banner Cinejobs 240x180px
The_Beguiled_240x180