banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CineEurope: Kinepolis Breda eerste bioscoop met alleen maar laserprojectoren

22 juni 2016

Kinepolis Breda wordt de eerste bioscoop in ons land die volledig wordt uitgerust met laserprojectoren. Dat maakte Barco, die de projectoren gaat leveren, bekend tijdens CineEurope.

Het nieuwe bioscoopcomplex dat Kinepolis momenteel in Breda bouwt wordt uitgerust met in totaal tien laserprojectoren. In een zaal komt Barco’s paradepaardje, een Flagship DP4K-30L De overige negen zalen worden uitgerust met een Laser Phosphor DP2K. Vier daarvan hebben een lichtopbrengst van 20.000 lumen; de overige vijf gaan tot 15.000 lumen.

Barco maakte tijdens CineEurope tevens bekend dat ook het Grinn Film multiplex in het Russische Koersk en Reel Cinemas in Dubai volledig met laserprojectoren uitgerust gaan worden. De bioscoop in Dubai wordt zelfs het grootste, volledig met laser uitgeruste theater ter wereld. De bioscoop aldaar beschikt binnenkort over in totaal 22 laserprojectoren.

Kinepolis Breda krijgt in totaal tien zalen met 1.727 stoelen. De bioscoop gaat deel uitmaken van de Evenementenzone Breda. Het multiplex van Kinepolis gaat in augustus de deuren openen voor het publiek.

CineEurope Barco Kinepolis Breda Barco stand op CineEurope tradeshow 2016

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird