banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CineEurope: Lionsgate op jacht naar nieuw topjaar

22 juni 2017

Woensdag presenteerde ook Lionsgate in Barcelona de line-up voor de komende twaalf maanden. No nonsense, zoals de mini major zich graag neerzet. De grote vraag: zit er een nieuwe La La Land bij?

De productpresentatie van Patrick Wachsberger en Eric Feig was kort en bondig. Dat nam niet weg dat de line-up tal van interessant werk herbergde. Lionsgate had in 2016 een enorm goed jaar met hits (Hacksaw Ridge), critics darlings (Hell or High Water) en natuurlijk de film waar iedereen blij van werd: La La Land. Hoe volg je zo’n topjaar op? Door gewoon dezelfde koers te blijven te volgen.

Stronger zou zo maar een van de nieuwe uitblinkers kunnen zijn. Jake Gyllenhaal speelt een slachtoffer van de Boston-aanslag die verder moet zien te leven met het ontbreken van beide onderbenen. Ook The Glass Castle zal zijn weg naar de festivals wel vinden. Het is de verfilming van de besteller van Jeannette Walls over haar zeer onorthodoxe opvoeding. Een cast met Brie Larson, Naomi Watts en Woody Harrelson maakt dit een potentiële toptitel voor Lionsgate.

De studio die ooit groot werd dankzij de Saw-successen eert de franchise met een herstart. Tobin Bell kruipt in Jigsaw voor het eerst in acht jaar weer in de huid van de klusvaardige killer. Harde actie biedt American Assassin waarin een slachtoffer van een terroristische aanslag (Maze Runner’s Dylan O’Brien) wraak zoekt door huurling te worden.

En de nieuwe Hunger Games zou zo maar Chaos Walking kunnen heten. Niemand minder dan Doug Liman stortte zich op de gelijknamige boeken van Patrick Ness over een wereld waarin alle gedachten openbaar zijn. Daisy Ridley en Tom Holland spelen de hoofdrollen in deel 1, The Knife of Never Letting Go. In 2018 in de bioscopen.

Patrick Wachsberger

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)