banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CineEurope: Lionsgate op zoek naar volgende grote franchise

23 juni 2016

Met klinkende cijfers heeft Lionsgate vorig jaar The Hunger Games tot een goed einde gebracht. Dus wat wordt de volgende franchise van de ambitieuze mini-major: Nerve, Power Rangers of toch John Wick?

Terwijl Spanje rouwde om het voetbalverlies tegen Kroatië was het in de CCIB van Barcelona business as unsual op dag drie van de CineEurope. Een bomvolle dag, met presentaties van onder meer Sony en Disney. Lionsgate mocht het spits afbijten. De independent studio, zo groot geworden door Twilight en The Hunger Games, zit in een overgangsfase. Aan de ene kant blijft het de films maken waarmee de catalogus is opgebouwd (horror en actie), aan de andere kant doet Lionsgate gewoon mee met de zes andere studio’s uit Hollywood.

Dat laatste bleek uit de presentatie van twee nieuwe samenwerkingsverbanden tussen regisseur Peter Berg en ster Mark Wahlberg, Deepwater Horizon en Patriots Day. Grote films en waar gebeurd drama: respectievelijk de catastrofale olieramp in de Golf van Mexico en de terroristische aanslag tijdens de marathon van Boston. Deepwater Horizon komt al september in Nederland via Independent Films.

De line up werd heel geestig geopend door illusionist Tom London. Wat volgde was natuurlijk horror (The Woods), maar ook animatie (My Little Pony: the Movie), art (Venetië-opener La La Land) en spanning: in Nerve gaan jongeren steeds gewaagdere weddenschappen aan. Voor de verfilming van het geliefde kinderboek A Monster Calls kwam regisseur Juan Antonio Bayona even het podium op om het publiek toe te spreken en wat footage te tonen. Chairman Rob Friedman kon het niet vaak genoeg zeggen: There’s something for everybody.’

Maar wat wordt de grote nieuwe tentpole die de studio haar volgende Hunger Games brengt? Friedman en co-chairman Patrick Wachsberger presenteerde wat dat betreft Power Rangers. De reboot van de seventies tekenfilmreeks over middelbare scholieren met superkrachten werd nadrukkelijk als de start van een serie geprofileerd. De makers wisten zelfs Bryan Cranston te strikken. Geen beelden in Barcelona helaas, we moesten het doen met een exclusieve teaserposter. Tot de eerste Power Rangers-film zijn hitpotentie heeft bewezen (maart 2017) kan Lionsgate nog even voort met kersverse franchise John Wick: Chapter Two.  

Lionsgate Magic
Illusionist Tom London (foto: Tanja van Rooden)

lees meer
Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180